29/10/15 - 11:46h

Zimonjić i Matkovski u četvrtfinalu Bazela

 


Srpski teniser Nenad Zimonjić plasirao se u četvrtfinale dubla na ATP turniru u Bazelu! Naš tensier je u paru sa Poljakom, Marčinom Matkovskim eliminisao par Laksonen/Margaroli sa maksimalnih 2:0, po setovima 6:4, 7:6 (7:5), nakon jednog sata i 22 minuta igre. Protivnici srpsko-poljskog para u borbi za polufinale biće Peja i Soareš.

N. Zimonjić/M. Matkovski67
H. Laksonen/L. Margaroli46
Ziki i Matkovski

Ziki i Matkovski

Nenad Zimonjić i Marčin Matkovski su na turniru u Bazelu postavljeni za četvrte favorite, a u prvom kolu turnira sastali su se sa dobitnicima “specijalne pozivnice” iz Švajcarske Henrijem Laksonenom i Lukom Margarolijem.

Meč je počeo sigurnim servisima, međutim, već u drugom gemu Zimonjić i Matkovski su se suočavali sa brejk loiptom, a kada su sačuvali svoj servis u trećem gemu oduzimaju servis rivalima, materijalizuju stečeno i vodi sa 3:1 na samom startu meča. U daljem toku prvog dela igre brejkova nije bilo, a Srbin i Poljak su sačuvali stečeno i postavili konačnih 6:4 u ovom delu igre.

U drugom setu opet bolje počinju Nenad i Marčin, prave brejk u prvom gemu, ali Švajcaraci uzvraćaju već u četvrtom i dolaze do izjednačenja – 2:2. U nastavku drugog seta oduzetih servisa nije bilo, mada su Laksonen i Margaroli imali i dve set lopte, međutim pobednike je morao odrediti “trinaesti gem”. U taj-brejku bolje su se snašli Srbin i Poljak, iskoristili su prvu meč loptu za 7:5 i konačnih 7:6 u drugom periodu.

Protivnici srpsko-poljskog para u borbi za polufinale biće Peja i Soareš.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, ATP 500, ATP u Bazelu, Dubl igrač, Nenad Zimonjić, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari