05/07/15 - 11:30h

Vimbldon Ex Yu: Sjajni Ivo i Marin, Katarina Srebotnik 1/2

 


Tokom subote na terenima “Ol Ingland klaba” bilo je od tenisera iz regiona najviše Hrvata, a boje Slovenije branila je Katarina Srebotnik. Pobede su ostvarili Marin Čilić, u nastavljenom meču protiv Džona Iznera, a zatim je u fantastičnom susretu Ivo Karlović eliminisao Žo Vilfred Congu. Ajla Tomljanović je igrala u ženskom i miks dublu, a slavila je sa Jarmilom Gajdošovom, dok je u paru sa Ivanom Dodigom poražena. Pobedu u miksu za Hrvatsku su ostvarili Draganja i Konjuh. Katarina Srebotnik igrala je, poput Ajle dva meča, a nakon poraza sa Karolin Garsijom, ostvarila je pobedu sa Rumunom Tekauom.

Ivo K. Vimbldon 2015

Nakon što su u petak započeli svoj meč i igrali do 10:10 u petom setu Marin Čilić i Džon Izner morali su juče da se vrate na teren i završe započeto. Iako su mnogi očekivali da će to drugo trajati, Hrvat je prvo sjajno servirao, a potom je bio izuzetno agresivan pri servisu rivala, uspeo je da dođe do brejk i meč lopti, iskoristio je četvrtu i osvojivši ovaj deo sa 12:10 postavio je konačnih 3:2. Sutra će mu portivnik u osmini finala biti Denis Kudla.
Ivo Karlović igra fantastičan Vimbldon, a jučerašnjom pobedom nad Žo Vilfred Congom je samo to i potvrdio. Hrvat je u tri taj-brejka došao do plasmana u osminu finala, s tim što je drugi set izgubio rezultatom 6:4. U “trianestim gemovima” bio je sigurniji od rivala, koncentrisaniji u odlučujućim momentima i zasluženo je slavio. U prvom setu je u taj-brejku bilo velikih 7:3, u trećem 7:2, dok je najneizvesnije bilo u četvrtom kada su pre konačnih 11:9 i Karlović i Conga imali po dve set i meč lopte. Naredni rival teniseru iz Hrvatske biće Britanac Endi Marej.

Što se dublova tiče u ženskom delu takmičenja Ajla Tomljanović i Jarmila Gajdošova ostvarile su pobedu nad parom Begu/Aruabarena sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4. U narednoj rundi će se njih dve sastati sa trećim nositeljkama Matek-Sends/Šafaržova. Nakon toga, Ajla Tomljanović i Ivan Dodig igrali su u miksu, ali su pretrpeli poraz od Elene Vesnine i Marčina Matkovskog sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2. Od Hrvata na terenu je bio i miks Draganja/Konjuh, a oni su bili izuzetno uspešni i ostvarili su pobedu nad parom Čan/Pirs sa 2:0, po setovima 7:6 (8:6), 7:6 (11:9). U sledećem kolu će se sastati sa drugim favoritima Soarešom i Mirzom.

Katarina Srebotnik je juče igrala dva susreta, poput Ajle Tomljanović, a takođe je ostvarila jednu pobedu i jedan poraz. Prvo je u paru sa Franuskinjom Karolin Garsijom poražena od dubla Grenefeld/Vandevege sa 2:0, po setovima 7:6 (7:3), 6:3, da bi potom u miksu sa Horiom Tekauom bila uspešnija savladavši Bopanu i Martinez Sančez sa 2:0, po setovima 6:2, 6:4. U sledećem kolu će se Slovenka i Rumun sastati sa Klaseonm i Kops-Džons.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Ana Konjuh, Grend Slem, Hrvatska, Ivan Dodig, Ivo Karlović, Katarina Srebotnik, Marin Čilić, Region, Slovenija, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari