31/08/14 - 10:20h

USO: Lajović poražen u dublu!

 


Srpski teniser Dušan Lajović u paru sa Portugalcem Žoaom Souzom poražen je u meču drugog kola US Opena u konkurenciji dublova od Hrvata Ivana Dodiga i Brazilca Felipea Mela sa 7:6(1), 7:5.

D. Lajović/Ž. Sousa65
I. Dodig/F. Melo77

Dusan Lajovic

Dusan Lajovic

Dušan Lajović je u paru sa Portugalcem Sousom pružio sasvim solidan otpor favorizovanom hrvatsko/brazilskom paru. Lajović i Sousa su bili u potpunosti ravnopravni rivali četvrtim nosiocima na ovom turniru i samo nijanse i nešto veće iskustvo Dodiga i Mela presudili su u ovom meču.

U prvom setu nije bilo brejka, Lajović i Sousa su bili tri puta u prilici da oduzmu servis rivalima, ali nisu u tome uspeli. U taj-brejku, iskustvo Dodiga i Mela je došlo do izražaja, pa su ubedljivim rezultatom od 7:1 prvi deo igre rešili u svoju korist.

Srbin i Portugalac su i u drugom setu imali svoje šanse, ali ponovo nisu imali dovoljno sreće, a ni koncentacije da ih iskoriste. Sa druge strane, hrvatsko/brazilska kombinacija je imala samo jednu brejk priliku, u jedanaestom gemu, koju je uspela da iskoristi, što se ispostavilo kjlučnim za ishod seta, a samim tim im meča.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, ATP trka, Drugo Kolo, Dubl igrač, Dušan Lajović, Grend Slem, Rang Lista, Teniseri, US Open, Vesti


Komentari