30/08/17 - 13:02h

US open: Federer kroz pet setova do drugog kola!

 


Malo je nedostajalo da vidimo senzaciju epskih razmera na startu US opena!


zimbio.com

Ogromne probleme imao je Rodžer Federer da prebrodi prvu prepreku na poslednjem grend slemu sezone. Mladi Amerikanac Frensis Tijafo je bio na set od uspeha karijere, vodio je sa 1:0 i izjednačio na 2:2, ali je slavni Švajcarac ipak uspeo da spreči šokantnu eliminaciju – 4:6, 6:2, 6:1, 1:6, 6:4.

Meč nije bio naročito kvalitetan iako je bio uzbudljiv, viđeno je puno grešaka na obe strane, mnogo više nego vinera (Federer 24-52, Tijafo 18-43).

Švajcarac je prvi set praktičo poklonio Tijafu ogromnim brojem grešaka, ali mu se američki tinejdžer revanširao duplom merom u naredne dve deonice.

Situacija se ponovo preokrenula od starta četvrtog seta, 19-godišnjak iz Merilenda je “namestio ruku”, počeo snažno i precizno da udara, a Rodžer je ponovo ušao u seriju promašaja.

Naredni Federerov rival biće Blaž Kavčić ili Mihail Južnji.

U četvrtom gemu petog seta Tijafo je počeo da oseća pritisak, Federer je došao do brejk lopte, a očajnim drop šotom Amerikanac mu je olakšao posao – 3:1.

Tada je ponovo delovalo da je sve rešeno, ali Rodžer nije ličio na sebe i pri rezultatu 5:3 je nizom nekarakterističnih grešaka dao šansu Amerikancu, koji je sa dva sjajna udarca osigurao brejk nakon što je spasao meč loptu.

Međuti, nervoza je bila jača od Tijafoa i u poslednjem gemu napravio je četiri neiznuđene greške, uključujući i poslednji forhend u mrežu, čime je Federer realizovao treću meč loptu i prošao dalje posle dva časa i 38 minuta igre.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Frenses Tijafo, Rodžer Federer, US Open, Vesti


Komentari