10/04/15 - 19:07h

Tepavac bez finala posle tri taj-brejka! (Doha)

 


Srpski teniser Marko Tepavac nije uspeo da se plasira u finale fjučersa u Dohi. Srbin je u polufinalu pretrpeo poraz od prvog nosioca iz Portugalije, Ruija Mačada, sa 2:1, nakon tri odigrana taj-brejka, rezultatom 7:6(5), 6:7(3), 6:7(5).

M. Tepavac766
R. Mačado677

Tepavac

Tepavac je odigrao izuzetno neizvestan i izjednačen meč, u kome su na kraju nijanse prevagnule u korist deset godina starijeg i mnogo iskusnijeg rivala. Pored ostalog, srpskog igrača su skupo koštale i neiskorišćene brejk šanse, imao je uspešnost samo 2/14.

Portugalac je u prvom setu prvi uspeo da “zada udarac” i stigne do brejka, imao je prednost od 5:3, ali je Tepavac u poslednji čas anulirao rezultatski zaostatak. Odluka je potom pala u taj-brejku, u kome je srpski teniser bio uspešniji sa 7:5.

Drugi deo je protekao u izuzetno sigurnoj igri oba tenisera, pa se ponovo otišlo u taj-brejk. Ovaj put je u odlučujućem gemu bolji bio Mačado, koji je sredinom taj-brejka uspeo da se rezultatski odlepi i sa 7:3 stigne do izjednačenja.

Portugalac je treći set otvorio brejkom i imao je prednost skoro sve do samog kraja, Tepavac je uspeo da “uhvati zadnji voz” u samom finišu, pa je epilog odlučujućeg seta bio identičan kao i u prethodna dva. Na kraju je do izražaja došlo mnogo veće iskustvo u ovako neizvesnim završnicama portugalskog igrača, kome je pripao treći set sa 7:5.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, Marko Tepavac, Polufinale, Rang Lista, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari