13/09/16 - 18:53h

Serena i Venus u doping skandalu!

 


Rusi uzvraćaju udarac! Hakerska grupa “Fancy Bear” otkrila je da je Svetska antidoping agencija (WADA) dozvolila Sereni i Venus Vilijams da koriste nedozvoljene supstance.


Serena i Venus

Serena i Venus

Kako oni navode, jednoj od najboljih igračica u istoriji tenisa Sereni Vilijams je dozvoljen doping korišćenjem nedozvoljenih supstanci poput oksikodona, hidroporfona, prednizona i metilprednizolona 2010, 2014. i 2015. godine.

Starija sestra Vilijams, Venus, je koristila prednizon, prednizolon i trijamcinolon od 2010. do 2013. godine.

U centru skandala je i američka gimnastičarka Simon Bajls, koja je na Olimpijskim Igrama u Riju osvojila četiri zlatne medalje. Ona je u avgustu pala na doping testu, ali nije bila diskvalifikovana. Njoj je, kako navode hakeri, doping bio dozvoljen i tokom 2013. i 2014. godine.

Ruski hakeri su objavili poverljive dokumente nakon što su provalili u sistem WADA. Navodno se očekuju i druga saopštenja u vezi sa zakaškavanjem dopinga.

Pretpostavlja se da je ovo neka vrsta osvete zbog toga što je ruskim atletičarima i celom paraolimpijskom timu ove zemlje bilo zabranjeno da se takmiče na Igrama u Riju. Takođe, Međunarodna teniska federacija je ove godine suspendovala i Ruskinju Mariju Šarapovu, koja je u januaru tokom Australijan Opena bila pozitivna na meldonijum.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Serena Vilijams, Teniserke, Venus Vilijams, Vesti


Komentari