07/05/15 - 18:52h

Sara Grubač i Filip Grbić najbolji teniseri u Srbiji do 18 godina!

 


Na terenima TK TAŽ iz Niša održano je letnje Prvenstvo Srbije u konkurenciji do 18 godina! Trofej namenjen najboljoj juniorki otišao je u ruke sjajnoj Sari Grubač iz teniskog kluba “Marlem”, dok je u muškoj konkurenciji pobedničko postolje pripalo Filipu Grbiću iz teniskog kluba “Elite NS”.

Bojovic i Grubac

Sara Grubač je u finalnom susretu salvadala Janu Bojović (TK CZ) rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 7:5. Sara je u poslednjih 10 dana odigrala dva turnira, a skor u setovima iznosi 20:1! U deset odigranih mečeva Grubačeva je izgubila samo jedan set, ni jedan na Prvenstvu Srbije!
U polufinalu Sara je bila bolja od Isidore Pejović (TK Marlem) sa 7:6(3), 6:1, dok je Jana bila ubedljiva protiv Anamarije Stevanović rezultatom 6:2, 6:2.

Filip Grbić je u finalu salvadao Aleksu Lazarevića (TK Agrimes) takođe sa maksimalnih 2:0, po setovima 6:3, 6:3.
U polufinalu Filip je bez izgubljenog gema pobedio Konstantina Kirovskog (TK CZ) sa 6:0, 6:0, dok je Aleksa bio bolji od Miloša Nikolića (TK Gemax) rezultatom 7:6(3), 6:3.

dublfinalisti

U konkurenciji ženskih dublova trijumfovao je par Jana Lazarević/Milica Milijanović (TK Gem 8) koje su u finalu savladale par Miljana Milojević/Anja Antonijević (TK TAŽ), dok su u muškom dublu novi šampioni Srbije postali Danilo Vukotić (TK TAŽ) i Konstantin Kirovski (TK CZ) koji su u finalu savladali par Veljko Radenković (TK CZ)/Luka Trifunović (TK TAŽ) sa 6:1, 6:4.

Teniski savez Srbije uputio je sve čestitke na račun organizatora ovog prvenstva – TK TAŽ iz Niša. Domaćin je pokazao veliko gostoprimstvo, organizacija turnira je bila izvanredna, kao i svi uslovi za rad i takmičenje. Takmičari su istakli da im je ovo jedan od najdražih turnira do sada i da se zahvaljuju organizatoru na svemu što je učinio da ovo prvenstvo protekne u najlepšem svetlu.
Domaćin je obezbedio i vredne nagrade, za treće plasirane vaučere u iznosu od 5000 dinara, finaliste 7500 dinara, za prva mesta 10 000 dinara. Pobednicima i finalistima u dubl konkurenciji domaćin je obezbedio medalje.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari