13/04/15 - 21:38h

Sanja Mirza prva iz Indije do pozicije broj 1!

 


Posle trijumfa na WTA turniru u Čarstonu u dubl konkurenciji, sa Martinom Hingis, Indijka, Sanja Mirza postala je prva teniserka iz te zemlje koja je došla do prvog mesta na svetskoj rang listi. Sanja je trenutno prvi ženski dubl igrač planete!

Mirza - Hingis 2015

“Za mene su proteklih pet meseci bili veoma specijalni. Kada smo mi stigle na Indijan Vels, iskreno, bila sam dve i po hiljade poena udaljena od pozicije broj 1. Ovo što se desilo u prethodna tri turnira je stvarno neverovatno, a i imati Martinu na svojoj strani terena koja mi je pomogla u teškim trenucima i to ne jednom već puno puta. Ona je pravi šampiona”, istakla je Sanja.

Sanja Mirza do sada ima 26 dubl titula u karijeri, a od 2003. godine promenila je čak 53 dubl partnera. Indijka je i prvi Grend Slem šampion iz Indije, jer je 2009. godine osovjila Australijan Open u miksu. Ona je nastupala i na Olimpijskim igrama i to dva puta, u Pekingu 2008. godine i 2012. u Londonu.

“Žrtvovanje moje porodice i mene svih ovih godina izgleda da se potvrdilo danas. Niko mi to sada ne može oduzeti. Ja sam broj jedan i za 50 godina ću biti bivši broj 1, a to je veoma, veoma specijalno”, dodala je teniserka iz Indije.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari