19/09/16 - 20:28h

RUSI OTKRILI: I Nadal dopingovan?!?

 


Po najnovijim informacijama, španski teniser Rafael Nadal nalazi se na spisku sportista kojima je WADA dozvolila upotrebu zabranjenih lekova!


Rafael-Nadal

Rafael-Nadal


Prema informacijama koje su objavljenje na sajtu hakerske grupe “Fancy Bears”, Nadalu je 2009. dozvoljena upotreba beta-metazona, a 2012. kortikotrofin u dozama od 1mg na svaka tri dana.

Rafina terapija je trajala od 30. jula do 8. avgusta, ali se on još 19. jula povukao sa Olimpijskih Igara u Londonu zbog povrede kolena.

Pored Španca, na listi je i slavni britanski atletičar Mo Farah, koji je dobio dozvolu da koristi kortikosteroid triamsinolon u oktobru 2008. i julu 2014. godine, kada je zbog kolapsa posle treninga bio na mofrinu.

Grupa “Fancy Bears” je objavila dokumenta više od 30 sportista koja otkrivaju da im je WADA dozvolila da koriste zabranjene lekove iz terapeutskih razloga.

Ruski hakeri su upali u sistem WADA i prvo objavili dokumenta o sestrama Sereni i Venus Vilijams, te o višestrukoj olimpijskoj šampionki u gimnastici Simon Bajls, o korišćenju zabranjenih supstanci.

Potom su objavili dokumenta o još dvadesetak sportista, među kojima su trofejni biciklisti Kris Frum i Bredli Vigins, te teniserka Petra Kvitova.

WADA je potvrdila upad hakera istakavši da je to pokušaj podrivanja svetskog antidoping sistema, a u objavljenim dokumentima su uglavnom detalji o dozvoljenom korišćenju zabranjenih lekova za TUE.

Hakeri ipak tvde da je TUE “dozvola za doping” i da je WADA korumpirana i prevarantska organizacija, dok se ruska vlada ogradila od njihovog dejstva.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rafael Nadal, Vesti


Komentari: 2

 
Srboljub Zaric September 20, 2016 Odgovori

Rafael Nadal is drug cheat.Shame on him and WADA also.

 
ja September 20, 2016 Odgovori

ma dozvolice svima samo da skinu Djokovica sa No1. Zakasnili su za sva vremena Djokovic je No 1

Komentari