04/08/16 - 16:35h

RIO 2016: Ana i Jelena sa Špankinjama na startu

 


Srpske teniserke su dobile protivnice na startu Olimpijskom turnira u Rio de Žaneiru – Ana Ivanović će u prvom kolu igrati protiv Karle Suarez Navaro, dok će Jelena Janković imati još teži zadatak protiv Garbinje Muguruze, aktuelne šampionke Rolan Garosa.


Ana Ivanovic i Jelena Jankovic

Ana Ivanovic i Jelena Jankovic

Obe srpske predstavnice u singlu imaće težak zadatak da se plasiraju u drugo kolo.

Ana protiv Suares Navaro vodi sa 2:1 u pobedama, a poslednji put su se sastale na turniru iz Premijer serije u Madridu ove godine – slavila je Karla – 7:5, 1:6, 6:4.

S druge strane, Jelena i Garbinje igrale su do sada četiri puta, a osvajačica Rolan Garosa vodi sa 3:1. Poslednji okršaj imale su u okviru Dejvis Kupa pre nekoliko meseci, kada je Mugurusa bila bolja u dva seta – 6:3, 6:4.

Prvi favorit olimpijskog turnira i branilac zlatne medalje, Amerikanka Serena Vilijams igraće protiv Darije Gavrilove iz Rusije.

Nemica Andđelika Kerber, druga nositeljka, za rivalku na startu imaće Marijanu Duke Marino iz Kolumbije, a četvrta favoritkinja Agnješka Radvanjska iz Poljske Kineskinju Saisai Ženg.

Što se ženskog dubla tiče, Jelena Janković i Aleksandra Krunić igraće na startu protiv britanske kombinacije Džoana Konta/Heder Votson.

https://twitter.com/doublefault28/status/761212795685928961/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

 

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Ana Ivanović, Jelena Janković, Olimpijske igre, Rio de Žaneiro 2016, Vesti


Komentari