17/02/17 - 16:15h

Promene u Australiji: Mazur umesto Raftera

 


Patrik Rafter nije više direktor Dejvis kup reprezentacije Australije…


Zimbio

Legenda australijskog tenisa, dvostruki grend slem šampion, Patrik Rafter, povukao se sa mesta direktora Dejvis kup reprezentacije Australije, gde je proveo poslednjih pet godina, a na toj funkciji ga je nasledio bivši trener i kapiten Dejvis kup tima, Voli Mazur.

Želim da se zahvalim svima na timskoj podršci, na uloženom naporu i posvećenosti tenisu. Bio sam impresioniran njihovom radnom etikom i ljubavlju prema igrirekao je Rafter.

Mazur je blisko sarađivao sa Rafterom kao njegov zamenik, bio je ključni pokretač mnogih promena u australijskom tenisu.

Pravo je vreme za mene, bio sam na čelu Davis kup tima, sada sam u ovoj ulozi, jer sam želeo da napravimo pomak i mislim da smo preduzeli neke velike korake. Ovo putovanje mi je otvorilo oči u najmanju ruku. Proces restrukturiranja koji smo prošli u septembru 2015. bila je intenzivan za sverekao je Voli Mazur.

Rafter je rekao da će napraviti pauzu, ali da će i ubuduće biti posvećen razvoju tenisa u Australiji.

Važno je da zadržimo doslednost u promanama. Voli i ja smo razgovarali o strategiji za narednih 10 godina. Iako nam se mišljenja ne podudaraju u potpunosti, još uvek imamo iste vrednosti kada je reč o glavnim odlukamaobjasnio je Rafter.

Predsednik Asocijacije, pod čijim okriljem funkcioniše i Australijan open, ali i Dejvis kup, Stiv Hil, je rekao da je Mazur u idealnoj poziciji da preuzme ulogu direktora.

Voli će obezbediti prelaz sa svojim bogatim iskustvom, proveo je mnogo godina radeći u jednoj od najvećih nacionalnih akademija u Novom Južnom Velsu, bio je kapiten i trener Dejvis kup timarekao je Hil, uz konstataciju da je i Rafterov doprinos bio veliki:

Pet je uvek bio vrstan lider i katalizator promena – od vremena kada je predvodio nacionalni tim, do direktorske funkcije. Bio je instrument svih promena koje su sprovedene tokom poslednje dve godine. Znamo da će nastaviti da igra važnu ulogu u australijskom tenisu kada bude bilo potrebno. On odlazi sa našim dužnim poštovanjem i zahvalnošću dodao je Hil.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Australian Open, Vesti


Komentari