11/08/16 - 14:32h

Policija istražuje trovanje teniserke na Vimbldonu

 


Londonska policija istražuje slučaj teniserke koja se prošlog meseca takmičila na Vimbldonu – i namerno je otrovana.

Vimbldon

Vimbldon

U pitanju je osamnaestogodišnja juniorka, Gabrijela Tejlor, koja je bila prinuđena da odustane od turnira pre četvrtfinalnog meča zbog misteriozne bolesti.

U početku su doktori mislili da je zaražena virusom, ali su, nakon što je četiri dana provela na intezivnoj nezi, došli do zaključka da je u pitanju redak oblik leptospiroze, oboljenja izazvanog bakterijom koja može biti prosleđena kroz urin pacova.

Policija je prošle nedelje pokrenula istragu, u strahu da je mlada teniserka otrovana kako bi joj bile uništene šanse za dobar rezultat na turniru. Jedna od teorija je da je Tejlor bila meta kladioničara. Takođe će se istraživati i da li postoji mogućnost da je ovo bilo delo zlonamernih rivala ili njihovih trenera.

Pre turnira bila je u veoma dobroj fizičkoj formi. Bila je potpuno zdrava i igrala je odlično. Puna samopouzdanja sanjala je o tituli. Sve j bilo dobro. Došla je do četvrtfinala i u sledećem trenutku leži na intenzivnoj nezi, na korak do smrti. Kada su nam doktori rekli o čemu se radi, nismo mogli da verujemo. – kaže Gabrijelina majka.

Leptospiroza je bakterijska bolest od koje oboljevaju i ljudi i životinje. Uzročnik su bakterije iz roda Leptospira, a prirodni izvor infekcije su glodari (pacovi, miševi), domaće životinje (psi, goveda, svinje, konji) i divlje životinje (šakal, lisica, slepi miš). U nekim slučajevima može biti fatalna i dovesti do otkazivanja organa.

Majka teniserke kaže da je ona tokom Vimbldona odsedala u Nacionalnom teniskom centru, i da joj jedina ruta odatle bila do Ol Ingland Kluba. Ova bakterija je u Britaniji toliko retka, da svi uključeni u ovaj slučaj smatraju da to što se dogodilo sa Tejlor nije slučajnost.

Milena Tejlor dodala je da je torba sa stvarima njene ćerke često ostajala bez nadzora u salonu za igrače, te da je neko mogao da iskoristi priliku i stavi otrov u njene flašice sa pićem.

Gabrijela Tejlor se vratila u Marbelju gde trenira pre nego što se vrati svojoj obećavajućoj karijeri. Osamnaestogodišnjakinja trenutno zauzima 381. mesto na WTA rang listi.

Gabrijela je veoma razočarana. Trebaće joj mnogo, mnogo vremena da se psihički i fizički oporavi od ovoga što se dogodilo. Zamalo je umrla. – rekla je njena majka.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Teniseri, Vesti, Vimbldon


Komentari: 1

 
liks August 12, 2016 Odgovori

pa to treba iskorijeniti i te kladioničare i zatvoriti wimbwldon do karaj zivota ugasiti turnir.to da je mom djetetu napravljeno haos bi im napravio do kraja zivota

Komentari