12/04/15 - 18:43h

Počinje sezona šljake u Monte Karlu! (Pregled nedelje+video)

 


Selimo se u Evropu da uživamo u novim teniskim atrakcijama! Sezona šljake je na pragu. Igrači spremni, motivisaniji nego ikad. Ko su favoriti? Pa, šljaka je vrlo varljiva i specifična podloga po mnogo čemu, prvenstveno što je sporija, i što od igrača do igrača zavisi gde se bolje snalazi, da li na šljaci ili travi, ili možda tvrdoj podlozi.

Nole

No, za prave šampione ne postoji dobra i loša podloga. Šampion se postaje bez izgovora, nema mesta za loše dane, loše poene i loše mečeve. Da bi se postalo veliki, mora se sanjati veliko, trenirati besomučno i neumorno i biti najbolji kad je najteže. To je odlika šampiona. Nema mesta za dobre i loše strane igre, šampioni moraju da svoje loše strane pretvore u prednosti. Tako se dostiže svetska dominacija!

Svakako da će Novak Đoković sada imati priliku da nakon što je osvojio Monte Karlo 2013. godine u finalu protiv večitog rivala Rafe Nadala, sada ponovo napadne titulu i nastavi sjajnu sezonu koja sve više počinje da liči na jedan deja vu, nešto što smo gledali i 2011. koja je za Novaka bila potpuno senzacionalna. Prošle godine je Novaka u polufinalnom meču u borbi za titulu sprečio Rodžer Federer pri rezultatu 2-0 po setovima. No, ni Federer nije uspeo da osvoji Monte Karlo, već je to učinio njegov zemljak Stanislas Vavrinka pobedivši ga sa 4-6, 7-6, 6-2.

Wawrinka vs Federer Monte Carlo Rolex Masters Final 2014

Novak je u istoj polovini žreba sa Rafom Nadalom, i ukoliko bi se desilo da se ova dva titana sretnu pre finala, bilo bi to finale pre finala, spektakl za publiku u Monaku. Da li je Rafa dovoljno jak da se izbori na šljaci za titulu i opravda atribut ”kralja šljake”, videćemo. Svakako će Rafa da ima veliki podstrek da napravi rezultate u Monaku, ali neće biti lako, naročito pored srpskog asa koji je nezaustavljiv u prvom delu sezone.

Svakako da će i Rodžer imati motivaciju da osvoji svoju prvu titulu u Monte Karlu nakon četiri odigrana finala gde nije uspeo da se domogne trofeja. On je u suprotnoj strani žreba u odnosu na Novaka i Rafu.

U Monte Karlu će nastupiti i Conga, oporavljen od povrede. Tu je i Berdih, on se nalazi u Rodžerovoj polovini žreba. Uvek odličan na servisu, kvalitetan igrač, pretnja u ključnim mečevima. U Novakovoj strani žreba je opet nezgodni Džon Izner koji većini igrača zna da pomrsi račune i izbaci favorite iz utrke.

I Viktor Troicki će da se takmiči u Monaku. Tako će Srbija imati dva predstavnika da se bore za titulu. Vik i Nole su istoj polovini žreba. Viktor će se sastati sa Kližanom u početnoj fazi takmičenja, dok je Nole slobodan. Vavrinka je takođe slobodan na startu i on se nalazi u suprotnoj strani žreba zajedno sa zemljakom Federerom.

Burni mečevi predstoje na šljaci. Lep način da se počne sezona na ovoj podlozi. Biće to pravo uživanje za poštovatelje belog sporta, uživanje za Evropu i ceo svet. Igrači su spremni, a i mi smo pored malih ekrana. Navijamo srčano, nerviramo se, radujemo, znoje se dlanovi, imaju i zašto. Šampioni ponovo na delu, ovaj put u avanturi zvanoj Monte Karlo. Pa da počnemo!

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Džon Izner, Masters u Monte Karlu, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Stanislas Vavrinka, Tenis Video, Teniseri, Tomaš Berdih, Vesti, Viktor Troicki, Žo-Vilfred Conga


Komentari