09/04/17 - 13:00h

”Pecin memorijal” u Pančevu okuplja najbolje juniore Evrope

 


Od 9. do 16. aprila na terenima teniskog kluba Dinamo u Pančevu igraće se ‘Pecin memorijal’, takmičenje druge kategorije za juniore i juniorke do 16 godina.


Na turniru će se takmičiti po 64 igrača u sing kategorijama, odnosno 32 para u dublovima.

Prvi nosilac u kategoriji dečaka je teniser iz Srbije, Kristijan Juhas. Trenutno je peti na listi najboljih juniora Evrope i boriće se za svoju petu TEJT titulu.

Peter Salaj iz Mađarske je drugi favorit na turniru, a trenutno 12. na Tennis Europe rang listi. U Pančevu će pokušati da osvoji deveti TEJT trofej.

Među prvih deset nosilaca nalaze se još tri srpska tenisera. Viktor Jović i Vanja Drobnjac su treći i četvrti favorit, a Hamad Međedović sedmi. Takmičiće se i Nemanja Subanović, Dušan Trunić, Miloš Vuković, Lazar Radenković, Luka Todorović, Vasilije Draganić, Mihailo Radosavljević, Nikola Vasić, Ilija Zoroja, Marko Topo, Ognjen Pavlović, Luka Marković, Vuk Novitović, Adam Kovač, Dimitrije Zubac

Najbolje rangirana takmičarka je Ana Gros iz Austrije, trenutno 66. na rang listi. Druga nositeljka je Ana Paraskiva Manea iz susedne Rumunije, a treća Makedonka Ana Ristevska.

Među TOP deset učesnica nalaze se tri Srpkinje. Ana Vilček je šesta nositeljka, Anđela Skorobonja sedma, a Anđela Vidović deseta. Među takmičarkama su i Milana Vulin, Natalija Đukić, Anja Milošević, Stefana Topo, Sara Dabić, Teodora Vujučić, Milica Durić, Marija Micić, Emilija Kojčić, Anastasija Gutić, Iva Pantović, Anđela Lopičić, Anđela Jocović…

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari