27/08/16 - 23:37h

Novak Đoković novi predsednik Saveta ATP igrača!

 


Najbolji sportista sveta Novak Đoković izabran je za novog predsednika Saveta tenisera na ATP turu.


zimbio.com

zimbio.com


Novak Đoković je novi predsednik Saveta igrača na ATP turu, čiji su čelnici tu informaciju potvrdili na zvaničnom Tviter nalogu, uz dodatak da će funkciju potpredsednika obavjati Kevin Anderson.

Osim Srbina i Južnoafrikanca, bord Saveta čine još i Škotlanđanin Endi Marej, Francuz Žil Simon, Jen-hsun Lu sa Tajvana, Radžev Ram iz Sjedinjenih Američkih Država, Brazilci Bruno Soareš i Marselo Melo, odnosno Ukrajinac Sergej Stahovski.

Novak Đoković će na mestu predsednika zameniti Švajcarca Stanislasa Vavrinku. Srpski as je u petak preuzeo novu funkciju.

Po pravilu, u sastavu se nalaze četiri igrača iz Top 50, dva igrača koja zauzimaju između 51. i 100. mesta, dva igrača iz Top 100 u dubl konkurenciji, trener i dva tehnička direktora.

Najbolji teniser sveta se nalazi pred novim izazovom – braniće titulu na US openu od 29. avgusta, pa nadamo se sve do 11. septembra. Njegov prvi rival u Njujorku biće češki teniser Jirži Janovič.

Sve mečeve srpskih tenisera i teniserki na Otvorenom prvenstvu Sjedninjenih Američkih Država možete gledati u direktnom prenosu na našem portalu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, Novak Djoković, US Open, Vesti


Komentari