01/12/16 - 16:00h

Najbolje češke teniserke razmenile trenere

 


Najbolje rangirane teniserke iz Češke republike, Karolina Pliškova i Petra Kvitova, praktično su se menjali trenerima.


zimbio.com

zimbio.com


Naime, Petru Kvitovu će naredne sezone trenirati Jiri Vanek, koji je u novembru raskinuo saradnju sa Karolinom Pliškovom, dok je novi član tima šeste teniserke sveta postao David Kotiza, sa kojim je Kvitova u januaru raskrstila nakon čak sedam godina saradnje.

Pliškova je s Vanekom radila od 2014. godine, i za to vreme ostvarila fantastične rezultate – postala je top 10 teniserka i igrala finale Ju ES opena ove godine.

S druge strane, Kvitova je tokom sedmogodišnje saradnje sa Kotizom osvojila čak 17 trofeja, uključujući dva Vimbldona. Od rastanka sa ovim stručnjakom, levoruka Čehinja se nije proslavila. Od aprila do septembra ju je trenirao František Čermak. Kvitova u to vreme nije igrala dobro, ali je ipak ostvarila vidljiv pomak u finišu sezone, iako nije bilo značajnijih trofeja.

Petra je trenutno 11. teniserka na WTA rang listi. Ove godine je, posle dužeg vremena, izgubila status prvog reketa svoje zemlje zahvaljujući velikom napretku dugonoge Pliškove, koja je učestvovala i na Završnom turniru u Singapuru.

Češka je ove godine osvojila petu Fed kup titulu u prethodnih šest godina, ukupno 10.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Karolina Pliškova, Petra Kvitova, Vesti


Komentari