07/07/17 - 11:11h

Najava dana: Prva ozbiljnija iskušenja za Mareja i Nadala, Ziki i Vika kreću u miksu

 


Peti dan takmičenja na Vibmdlonu donosi nam prve mečeve trećeg kola u obe singl konkurencije – u fokusu će biti Endi Marej i Rafael Nadal.


Od srpskih predstavnika, danas će na teren Nenad Zimonjić, koji bi trebalo da odigra meč prvog kola miks dubla u tandemu sa Beloruskinjom Viktorijom Azarenkom.

Njih dvoje se sastaju sa Kontinenom i Heder Votson, a taj meč neće početi pre 16.00. Podsetimo, selektor naše reprezentacije je planirao nastup sa Troickim u muškom dublu, ali je Viktorova povreda pokvarila planove.

Očekuje se da na prva ozbiljnija iskušenja naiđu Endi Marej i Rafael Nadal. Britanac igra poslednji meč dana na Centralnom terenu protiv Fabija Fonjinija, Italijana koji mu je u Rimu održao čas tenisa i ubedljivo ga savladao.

Međutim, sada je Endi “domaćin”, igra se na podlozi koja mnogo više njemu odgovara, i nema sumnje da je favorit.Program na Centalnom terenu od 14.00 otvaraju Viktorija Azarenka i Heder Votson, a nakon njih se očekuje izuzetno dobar meč između Rafaela Nadala i mlade ruske uzdanice Karena Kačanova.

I na terenu broj jedan program počinje dva sata nakon podneva – najpre se sastaju Marin Čilić i Stiv Džonson, a potom Johana Konta i Marija Sakari, odnosno Venus Vilijams i Naomi Osaka.

Pre svih tih mečeva, na terenu broj tri, od 12.30, zaigraće Kei Nišikori i Roberto Bautista Agut, a u isto vreme na teren broj dva izaći će Aljaž Bedene i Žil Miler.

Evo i svih današnjih parova u obe konkurencije:

M

Bedene – Miler
Nišikori – Bautista Agut
Čilić – Džonson
Nadal – Kačanov
Per – Janovic
Anderson – Bemelmans
Marej – Fonjini
Conga – Kveri

Ž
Garsija – Brengl
Azarenka – Votson
Cibulkova – Konjuh
Peng – Halep
Vitheft – Svitolina
Konta – Sakari
Ostapenko – Đorđi
Osaka – V.Vilijams

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Aljaž Bedene, Benoa Per, Džoana Konta, Endi Marej, Marin Čilić, Nenad Zimonjić, Rafael Nadal, Vesti, Vimbldon


Komentari