29/03/17 - 17:46h

Nadal udara na ATP: Beton je najgori za naša tela!

 


Najbolji španski teniser svih vremena Rafael Nadal izrazio je nezadovoljstvo odlukom da se poveća broj turnira na tvrdoj podlozi, a na uštrb takmičenja na šljaci.


Twitter

Nije ništa neobično što se “Kralj šljake” žali na ovaj izbor, ali njegov najubedljiviji argument je taj da veći broj turnira na betonu nikako nije dobar za zdravlje tenisera.

Konkretno, organizatori turnira u Rio de Žaneiru i Buenos Ajresu odlučili su da se od 2019. godine igra na tvrdoj podlozi umesto na šljaci.

Ako ima 80 procenata turnira na tvrdoj podlozi normalno je da su vrhunski igrači specijalisti za tu podlogu. To ranije nije bio slučaj, bilo je mnogo specijalista za šljaku. Međutim ako ATP to želi od ovog sporta onda u redu. Nije mi jasno da se svake godine Masters igra na tvrdoj podlozi. Ne razumem da moram da igram završni turnir na betonu ako sam učešće za njega izborio na drugim podlogama. Smatram da to nije fer, kao i da je to najgore za telo sportiste.

Majorčanin je u karijeri osvoji čak 49 turnira na šljaci. On je odlučio da ne igra u Dejvis kupu protiv Srbije upravo zbog toga što je naša selekcija izabrala tvrdu podlogu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rafael Nadal, Vesti


Komentari