13/11/15 - 14:29h

Maša ili Petra, Rusija ili Češka?

 


Ovog vikenda igra se poslednji Fed kup meč u ovoj sezoni! Veliko finale igra se u praškoj “O2 areni”, sastaju se Češka republika i Ruska federacija, a glavne uzdanice svojih timova su Petra Kvitova i Marija Šarapova. Ove dve reprezentacije su od poslednjih deset Fed kup trofeja osvojile sedam, te se svakako ovog vikenda očekuje spektakl.

Fed cup Česka

Reprezentacija Češke republike u ovom finalu nastupaće u sastavu – Petra Kvitova, Lucije Šafaržova, Karolina Pliškova, Barbora Stricova, dok će im se Ruskinje suprotstaviti sa ekipom koju čine – Marija Šarapova, Anastasija Pavljučenkova, Ekatarina Makarova i Elena Vesnina.

Čehinje brane titulu osvojenu prošle godine, kada su u finalnom meču sa 3:1 savladale Nemačku, a taj susret je takođe igran u “O2 areni” u Pragu. Interesantno, da su teniserke iz Češke osvajale ovo takmičenje 2011. i 2012. godine, a kao što verujemo da znate meč 2012. godine protiv Srbije odigran je takođe u Češkoj, ali je zato susuret iz 2011. igran u Moskvi, kada su Čehinje kao gošće savladale Rusiju.

Reprezentaciju Češke predvodi Petra Kvitova, devojka koja zna kako se osvaja ovo takmičenje i koja je mnoge titule donela svojoj domovini. Sa druge strane Ruskinje u Prag dolaze predvođene, specijalno za ove mečeve, oporavljenom Marijom Šarapovom. Popularna Maša je trenirala u Pragu, igrala je i završni turnir u godini gde se u polufinalu sastala upravo sa Petrom Kvitovom, ali je Čehinja bila uspešnija i slavila je sa 6:3, 7:6 (7:3).

Sarapova FK 2015 final

U dosadašnjim susretima odnos pobeda i poraza dve reprezentacije je 3:2 za Češku, a poslednji meč je upravo onaj iz 2011. kada su Čehinje slavile u Moskvi sa 3:2.

Određeni su i parovi za ovaj finalni meč, te će se sutra u prvom duelu sastati Kvitova i Pavljučenkova, a u drugom Pliškova i Šarapova.
Nedeljne susurete otvaraju Petra Kvitova i Marija Šarapova, potom će na teren Pliškova i Pavljučenkova, a za dublove su, za sada, prijavljene Šafaržova i Stricova za Češku, te Makarova i Vesnina za Rusiju.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Anastasija Pavljučenkova, Ekatarina Makarova, Fed kup, Lusi Safarova, Marija Šarapova, Petra Kvitova, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari