25/10/16 - 19:20h

Marej želi tron pre Londona!

 


Osvoji li turnir u Beču, Endi Marej približiće se Đokoviću na 1 915 poena. Ko će kraj godine dočekati na mestu broj jedan – znaće se konačno nakon turnira u Londonu.


zimbio.com

zimbio.com

Učešćem na turniru Serije 500 u Austriji Škot pokušava da nadoknadi bodove koje će izgubiti u Dejvis kupu.

Postavljen je za prvog nosioca i u prvom kolu će igrati protiv Slovaka Martina Kližana. Glavni konkurenti, nakon eliminacije drugog nosioca, Tomaša Berdiha, biće mu Dominik Tim, Roberto Bautista, David Ferer i Žo-Vilfred Conga.

Bio sam nadomak prvog mesta i pre nekoliko godina, u vreme US opena, ipak mi je ovo najbolja šansa. Novak i dalje ima prilično veliku prednost u poenima, igra izuzetno dobro u zatvorenom, a uvek je odličan u Londonu gde se ja mučim. Jasno je da moram da napredujem. – rekao je Marej.

Ukoliko Đoković stigne samo do polufinala Pariza a Endi ga osvoji, prednost srpskog tenisera istopiće se na samo 875 bodova. Zbog brisanja prošlosezonskih rezultata, uoči turnira u Londonu Marej bi preuzeo vodeće mesto na ATP, a konačan obračun za broj jedan usledio bi upravo na završnom Mastersu.

Biti prvi na ATP listi ne zavisi od nekoliko turnira, već od cele godine i konstantnosti na takmičenjima. Poslednjih nekoliko meseci bio sam odličan, pokušaću da tako nastavim i u finišu. Moram biti bolji od Novaka ako želim da ga prestignem. Daću sve od sebe. – dodao je Britanac.

Masters u Parizu počinje u ponedeljak 31. oktobra, dok je Završni turnir u Londonu zakazan za 13. novembar.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Endi Marej, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari