27/03/17 - 20:11h

Mama Azarenka se vraća krajem leta: Želim da igram US open!

 


Novopečena majka Viktorija Azarenka najavila je da će se krajem leta vratiti takmičarskom tenisu, i da će učestvovati na poslednjem grend slemu sezone.


Viktorija Azarenka

Nekada prva teniserka sveta je sjajno započela prošlu sezonu, osvojila Indijan Vels, a onda objavila da se nalazi u drugom stanju i da pravi novu pauzu. Ona je rodila sina Lea u decembru, posvetila se majčinskim obavezama, ali je to ne sprečava da se vrati na WTA tur sa najvišim ambicijama.

Cilj je da budem spremna za leto, za US Open seriju turnira. Biće to prilika i da vidimo kako će Leo da podnese putovanja. Želim da nam oboma bude prijatno i da ne požurujem ni sa čim. Radila sam to u prošlosti, žurila sam posle povreda i nije bilo dobro. Mada je ovo sada potpuno drugačija situacija – ambiciozna je Beloruskinja.

Ona pred povratak, odnosno novi početak, sarađuje sa novim timom.

Treniram sa Majklom Džojsom i izuzetno sam zadovoljna. Predložio mi je nekoliko ideja i mogu da kažem da ga je divno slušati. Ne želim samo da se vratim i igram, želim ponovo da budem najbolja. Počela sam da treniram pre tri sedmice. Želim da moje telo ponovo bude jako, a imam dovoljno vremema i da radim na tome. Hoću da budem bolja u svakom aspektu igre, od kretanja do servisa. Moram da radim pametno kako bih izbegla povrede – pojasnila je dvostruka grend slem šampionka.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Vesti, Viktorija Azarenka


Komentari