09/10/17 - 21:05h

Linc: Benčić bolja od Flipkens

 


Najzanimljiviji susret prvog dana takmičenja u Lincu je svakako onaj koji su odigrale Belinda Benčić i Kirsten Flipkens, a pobedu je upisala teniserka iz Švajcarske.


Nakon osvajanja ITF turnira u Sankt Petersburgu, Belinda Benčić nastavlja sa sjajnim igrama i očito je da što pre želi da popravi igru i plasman na listi.

U dosta izjednačenom prvom setu, iskusna Flipkens je iskoristila prvu brejk loptu za vođstvo, a zatim novim brejkom u desetom gemu došla do prednosti od 1:0. Drugi set doneo je bolju igru mlade teniserke iz Švajcarske koja ovaj deo osvaja rezultatom 6:2.

Prava drama viđena je u odlučujućem delu – sigurna igra teniserki, po jedan brejk na obe strane, a odluka o pobedniku donesena je u trinaestom gemu. Igrao se poen za poen, Belinda je prva došla do meč lopte, ali je Flipkens uzvratila i stvorila priliku da servira za pobedu.
Benčić se odbranila sa dva poena u nizu, a onda je njena protivnica napravila dvostruku servis grešku, nakon čega je usledilo slavlje mlade teniserke.

Džoana Larson i Jana Cepelova su igrale taj brejk u prvom setu koji je pripao švedskoj teniserki 8:6. Larson je bolje odigrala i drugi, prilično izjednačen set koji je dobila sa 6:4 i tako se plasirala u naredno kolo.

DANAŠNJI REZULTATI:

Benčić – Flipkens 2:1
Vikljanceva – Cepede 2:0
Nikolesku(predaja) – Aruabarena 1:1
Larson – Cepelova 2:0
Brodi – Kuzmova 0:2
Fet – Vikerj 2:0
Burzanesku – Kerkhova
Tomova – Žuk 2:0

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Belinda Benčić, Kirsten Flipkens, Turniri, Vesti, WTA


Komentari