23/10/16 - 11:58h

Lekar: Nadal će biti potpuno spreman za sledeću sezonu

 


Španski teniser Rafael Nadal morao je ranije da završi sezonu, a iz njegovog tima podvrđuju da će biti potpuno spreman za 2017. godinu.


zimbio.com

zimbio.com

Lekar Rafaela Nadala Anhel Ruis Kotoro rekao je da će Španac biti potpuno spreman za sledeću seoznu. Španski teniser imao je ove godine problema sa ručnim zglobom, zbog kojih je morao da odustane od Rolan Garosa i Vimbldona.

Nadal će se potpuno oporaviti do početka sledeće sezone. Već smo napravili plan, početna povreda je izlečena, sada moramo da vodimo računa o upali koja ga je sprečavala da igra bez problema. – rekao je doktor nekadašnjeg prvog tenisera sveta.

O ranom završetku ove sezone pričao je i Rafin stric Toni Nadal, koji smatra da je povlačenje sa turnira do naredne godine bila dobra odluka.

Morali smo da ubrzamo prethodni oporavak jer smo želeli da Rafa učestvuje na Olimpijskim igrama na kojima je dobro igrao. Posle US Opena morali smo da napravimo pauzu. Sada je prioritet potpuni oporavak, počećemo ponovo sa treninzima u ovkviru priprema za prvi turnir u 2017., Abu Dabi, a potom slede Brizbejn i Melburn. – rekao je Toni Nadal.

Trenutno šesti teniser sveta ove godine je odigrao 16 turnira, zabeležio 39 pobeda i 14 poraza i osvojio dva trofeja.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Rafael Nadal, Teniseri, Vesti


Komentari