07/04/15 - 20:49h

Lajović zaustavljen u prvom kolu Hjustona

 


Srpski teniser Dušan Lajović poražen je u prvom kolu ATP turnira iz serije 250 u Hjustonu! Bolji od našeg igrača bio je Francuz Žeremi Šardi rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:4, nakon jednog sata i 14 minuta tenisa. Šardi će se u drugoj rundi sastati sa Japancem Soedom, koji je u prvoj rudni eliminisao Lejtona Hjuita.

D. Lajović44
Ž. Šardi66
Dusan Lajovic

Dusan Lajovic

Meč je počeo sigurnim servisima sa obe strane, a onda je u petom gemu Francuz oduzeo servis našem igraču i došao do prednosti od 3:2. U osmom gemu Dušan Lajović uspeva da uzvrati, ali je već u narednom Žeremi Šardi opet napravio brejk, koji je uspeo i da potvrdi u sledećem gemu, za konačnih 6:4 u prvom delu igre.

Drugi set počinje mnogo bolje za tenisera iz Srbije koji je već u drugom gemu došao do brejka i prednosti od 2:0. Međutim, kao i u prvom setu, Srbin je posle brejka dozvolio protivniku ribrejk i time ga vratio u meč – 2:2. U nastavku seta brejkova nije bilo sve do devetog gema kada je Žeremi Šardi ponovo oduzeo servis Lajoviću, a potom i materijalizovao stečenu prednost za osvajanje drugog seta rezultatom 6:4 i konačnih 2:0.

Francuz će se u drugoj rundi sastati sa Japancem Soedom, koji je u prvoj rudni eliminisao Lejtona Hjuita rezultatom 2:1. Na turniru u Hjustonu će večeras, nakon 17 meseci pauze, prvi singl meč odigrati i Janko Tipsarević.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Hjustonu, Dušan Lajović, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari