10/03/17 - 13:18h

Janković: Daleko od onoga kako mogu da igram!

 


Nekada najbolja teniserka sveta Jelena Janković bila je bolja od Amerikanke Irine Falkoni u prvom kolu Indijan Velsa, i time je zakazala susret sa Venus Vilijams.


Twitter

Šampionka iz 2010. nastupa u Indijan Velsu ove godine po rekordni 16. put.

Jelena Janković je preživela težak dvoboj protiv Amerikanke sa specijalnom pozivnicom, Irine Falkoni, a u drugoj rundi čeka je iskusna Venus Vilijams, finalistkinja Australijan opena 2017.

O, Bože! Bila sam jako nervozna i nesigurna, nisam osećala svoju igru. Nastojala sam da se borim za svaki poen i da se nadam najboljem. Irina je odlična teniserka i fina devojka. Drago mi je što sam pobedila na krajuodahnula je JJ.

Jankovićeva je debitovala u Kaliforniji još 2001. godine, kada je kao 16-godišnjakinja dobila “vajld kard”. Svoje prvo polufinale na ovom turniru odigrala je 2008 – iste godine je završila u finalu na US openu i postala svetski broj jedan.

Osećam se tako staro! Ali volim da igram na ovom turniru, omiljeni mi je iz ove kategorije. Veliki turnir, udoban i opuštajući, ljudi su fini i predusretljivi, a volim i toplo vremerekla je Jelena.

Nakon gubitka drugog seta, Jankovićeva je uspela da se vrati, i dobije meč u kome je zabeležila 16 vinera i 38 neiznuđenih grešaka – naspram 14 direktnih poena i 40 grešaka Amerikanke. Srpkinja je iskoristila svih sedam brejk lopti, što je presudilo pobednika.

Ipak je bila nezadovoljna svojom igrom, pa se nakon meča ponovo vratila na teren.

Bilo mi je muka od tenisa, ali nisam dobro udarala loptu i morala sam da treniram posle kako bih se osećala bolje. Udarala sam ramom, nisam se dobro kretala, izgubila sam koncentraciju i bila nesigurna. Na kraju trećeg seta bilo je malo bolje, ali još je to daleko od onoga kako mogu da igram rekla je JJ.

Jelena i njena rivalka u drugoj rundi, Venus, do sada su odigrale više mečeva jedna protiv druge:

Imale smo mnogo zabavnih mečeva, dugo sam osećala da sestre Vilijams mogu da izvuku ono najbolje iz mene. Prošli put sam je pobedila kada smo igrale u Hong Kongu rekla je Jankovićeva, koja je dobila sedam od 13 mečeva sa Amerikankom.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Jelena Janković, Vesti


Komentari