29/05/17 - 19:14h

Janko žali za prilikom: Lepo je rekao Nadal…

 


Iako je bio na poen od vođstva od 2:0, Tipsarević je ipak poražen u prvom kolu Rolan Garosa od Žoaa Souse.


zimbio.com

Imao je naš as veliku priliku da verovatno o prelomi meč, ali se pri situaciji kada je servirao za 2:0 dogodio incident nakon kojeg se sve promenilo.

Portugalac je pri rezultatu 5:5 dobio opomenu zbog prekoračenja vremena, a onda je pri Jankovom vođstvu 6:5 i 15:15 Sousa opsovao (“puta madre) i sudija Sedrik Murije oduzeo mu je poen

Sousa je potom pobesneo, raspravljao se sa sudijom, a onda je seo na stolicu i odlučio je da nastavi sa igrom tek po dolasku supervizora.

To je uzrokovalo pauzu od desetak minuta tokom koje se Sousa pribrao, prekinuo Jankov niz od četiri gema i potpuno preokrenuo meč u svoju korist.

Ipak, Srbin ne smatra da je taj detalj prelomio pitanje pobednika.

Prodrao se dosta glasno ’puta madre’. Meni je moj trener rekao da je on to rekao nekom iz svog boksa, za tako nešto i tom jačinom glasa, za to se dobija opomena. On je malo tu izdramio, u jednom trenutku sam mu rekao da ću mu dati poen, samo da nastavimo. Ipak, nema nikakve veze ta situacija, imao sam dve set lopte, jedan lagan forhend da završim, tako da ta pauza nije bila odlučujuća da izgubim.

Kao i uvek, Janko je bio vrlo otvoren pred novinarima…

– Odigrao sam četiri čelendžera, izgubio sam dva seta, ali jako mi je krivo zbog ovog sada perioda, jer sam posle dva osvojena čelendžera u Kini došao u Beograd pun samopouzdanja i trenirao sam deset dana po četiri do šest sati dnevno. Bio sam spreman, osećao sam da mogu da odigram dobro u Ženevi i Parizu, volim oba turnira i igram dobro ako sam zdrav – rekao je Tipsarević, i nastavio:

Prvog dana u Ženevi imao sam temperaturu 39,5, alergijska reakcija na usnama, očima, počelo je i na grlo da se prebacuje, pa sam završio u bolnici. U nedelju mi je bio poslednji dan antibiotika, osećam loptu dobru, ali nemam snage u dužim razmenama – posle dugog poena, treba mi još pet poena da mi se puls vrati u normalu jer nisam trčao poslednjih deset dana. Zato osećam kao da su ti treninzi u Beogradu bačeni u kantu za smeće.

PROŠLO JE VREME IGRANJA BEZ BOLA…

Moram da shvatim da imam 33 godine… Pročitao sam dobar Nadalov intervju nedavno, naslov je bio: ’Igranje bez bola? Davno to beše…’ Moram da se naviknem da do kraja moje karijere postoje izgledne šanse da će mi nešto faliti. Moram da se pomirim sa time da će postojati problemčići koje moram da rešim. Ali, ako zaista želim, ti problemčići nisu dovoljno veliki da ti stanu na put – zaklkjučio je Tipsarević, i ponovio da mu je cilj da bude nosilac na Australijan openu 2018, kao i da se raduje nastavku sezone.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Janko Tipsarevic, Rolan Garos, Vesti


Komentari