03/10/16 - 13:46h

Janko: Povreda bezazlena, želim u top 100 do kraja godine

 


Srpksi teniser Janko Tipsarević se na pravi način vratio na ATP tur, i brže nego što se očekivalo počeo ponovo da beleži dobre rezultate.


Janko Tipsarevic

Janko Tipsarevic


Posle brojnih povreda koje su prouzrokovale dugu pauzu, Janko Tipsarević se ove godine vratio u takmičarski pogon, a brzo je počeo da beleži i dobre rezultate.

Osvojio je čelendžer u Kini, a na nedavno okončanom ATP turniru u Šenženu je stigao čak do polufinala, zahvaljujući čemu je napredovao na 173. poziciju svetske rang liste.

Naravno da bi bilo neverovatno da se vratim među 10 najboljih na svetu, ali bih u ovom trenutku bio zadovoljan kada bih uspeo da dođem do top 20. Vratio sam se među 200, bio sam odsutak skoro dve i po godine, pa je ovo kalkulisanje nešto što nisam radio mnogo, mnogo vremena. Sa jedne strane sam zahvalan što ponovo igram, ali sa druge sam i dalje gladan da se vratim gde sam bio pre povrede – prokomentarisao je Tipsarević.

U polufinalu Šenžena, Janko je predao meč Rišaru Gaskeu u drugom setu zbog povrede butine.

Mislim da je najteži deo povratka dobra igra u kontinuitetu. Ako stavimo povredu na stranu, igrači poput Rišara Gaskea koji su u vrhu ne praštaju mnogo neiznuđenih grešaka. Ali opet, pobedio sam nezgodnog igrača u prvoj rundi, dobio sam top 30 igrača u drugom kolu i igram mnogo bolje nego što sam to činio pre nekoliko meseci. Jedina dobra stvar kod nove povrede je što nema veze sa prethodnim operacijama koje sam imao. To je regularna teniska povreda koja je proizvod velikog napora na terenu. Ako je ostavimo sa strane, veoma sam zadovoljan kako se sve odvija jer sam svestan da ne mogu da se vratim preko noći. Na pravom sam putu da ponovo postanem top 100 igrač i nadam se da će se to dogoditi do kraja godine – zaključio je srpski teniser.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Janko Tipsarevic, Vesti


Komentari: 1

 
Zoran October 3, 2016 Odgovori

Svi to zelimo i ocekujemo,sto brze i lakse do cilja,ali ne po cenu zdravlja.Samo da izbegnes brojne kvalifikacije i onda realno
onoliko koliko mozes iz zadovoljsta sto si zdrav,u top 100 i da sto duze trajes.

Komentari