29/07/16 - 15:58h

I Bagdatis propušta Rio

 


Kao da nema kraja otkazima najboljih svetskih tenisera…

zimbio.com

zimbio.com


Poslednji u, ne baš malom nizu tenisera koji su odustali od učešća na Olimpijskim Igrama u Rio de Žaneiru je harizmatični Kipranin Markos Bagdatis.

Nekada vicešampion Australijan opena i trenutno 42. teniser sveta nije naveo strah od Zika virusa kao razlog neigranja, poput nekih svojih kolega, već je objavio da ga povreda lakta sprečava da zaigra na najvećoj svetskoj smotri sporta.

Moram reći da moj levi lakat nije u najboljem stanju. Dugo već trpim bolove, ali sam se nadao da će oni prestati. Ipak, to se nije desilo, bol me i dalje muči. Ako bih nastupio u Riju povređen učinio bih veliku nepravdu mojoj zemlji. Zato, uz veliku tugu objavljujem da neću biti deo kiparskog Olimpijskog tima na Igrama u Brazilu – rekao je Bagdatis.

Pre njega, učešće su otkazali mnogi igrači, među njima Federer, koji je završio sezonu, zatim Raonić, Berdih, Izner, Conga, Tim

Većina njih je takvu odluku obrazložilo strahom od Zika virusa, neki neće igrati zbog povrede, dok je najiskreniji bio mladi Austrijanac Dominik Tim, rekavši da ne želi da nastupi jer na OI nema ATP poena ni novčanih nagrada.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Markos Bagdatis, Olimpijske igre, Rio de Žaneiro 2016, Vesti


Komentari