22/10/16 - 12:35h

Gardijan: Novaku i Sereni godine ne idu u prilog

 


Nema osobe koja je u dodiru sa tenisom, a da se ovih dana nije bavila nešto lošijom formom Novaka Đokovića.


Serena Vilijams i Novak Djokovic

Serena Vilijams i Novak Djokovic

Jedan od najutacajnijih svetskih medija, britanski Gardijan, analizirao je lošu formu srpskog tenisera Novaka Đokovića i Amerikanke Serene Vilijams.

Đoković se nije proslavio u drugoj polovini godine. Mučio se sa povredama, samopouzdanjem, formom, a vrhunac je bio poraz od Roberta Bautiste Aguta u Šangaju. Ono što je stvari učinilo još gorim nije samo činjenica da je izgubio od igrača sa kojim je pre toga imao skor 5:0, već što nije čak ni set uspeo da osvoji! Nije ličio na sebe tokom meča, ostavljajući ljude da se pitaju – da li su njegovi problemi samo fizičke prirode. Takođe, priznao je da je iscrpljen, ali ako želi da sačuva prvo mesto na kraju 2016. godine, moraće da igra u Parizu i Londonu, nema izbora. Marej može da ga sustigne u suprotnom. Donedavno, razlika između njih dvojica je bila preko 9.000 bodova, a sada je pala na blizu 2.000. Slična situacija je i sa Serenom Vilijams, a ono što im ne ide u prilog su godine. Novak ima 29, Serena 35. Poređenja radi, Federer je otkako je napunio 29 godina, osvojio samo jedan grend slem, a Nadal nijedan. Nadamo se da će Novak i Serena da nauče nešto iz ove sezone i da će naći svoj put do najboljih izdanja, u kakvim smo često imali prilike da ih vidimo, jer su i dalje potrebni tenisu. – navodi se u Gardijanu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Serena Vilijams, Teniseri, Teniserke, Vesti


Komentari: 1

 
Ja October 23, 2016 Odgovori

“Nadamo se da ce Serena i Novak…” vi se samo nadate da ce Marej na 1 mesto. Novak zato i gubi, zato je i izgubio od Bautiste olosu britanski..

Komentari