12/09/16 - 20:02h

Delpo: Potražiću trenera čim budem imao vremena

 


Huan Martin del Potro izrazio je želju da se priključi teniserima koji imaju ”super trenere”.


zimbio.com

zimbio.com

Do jula 2015. godine Delpo je radio sa Frankom Davinom, a tokom Vimbldona ove godine trener mu je bio Dani Valverdu. Kako njih dvojica nisu postigli dogovor, Valverdu je započeo saradnju sa Grigorom Dimitrovim, a Del Potro je ostao bez trenera. Sada je izrazio želju da radi sa nekim od bivših teniskih aseva.

Mislim da nije slučajnost da Đoković radi sa Bekerom, Lendl sa Marejem… da su veliki igrači sa najboljim igračima svih vremena. Imati takvu vrstu tima bilo bi fantastično za mene i mislim da bi moglo da mi donese mnogo stvari i na terenu i van njega. To su bili igrači koji su se tokom cele svoje karijere nosili sa pritiskom…

Argentinac je rekao da će se traženjem trenera za novu sezonu pozabaviti čim mu vreme to bude dozvolilo.

Bilo bi sjajno da jedan od njih bude sa mnom svakog dana i da imam blizak odnos sa njim. Bilo bi to nešto novo za moju karijeru, ali s obzirom da sam imao mnoge promene, mogao bih i ovo da probam. Čim nađem slobodnog vremena voleo bih da analiziram potencijalne trenere i pronađem nekoga za sledeću sezonu. Posle Rija uopšte nisam imao slobodnog vremena. Za mene je veoma bitno da imam trenera, kako bih održao mentalnu i fizičku konstantnost. Dobro mi ide i mogao bih da nastavim bez trenera, ali bilo bi opuštenije da imam jednog.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Huan Martin Del Potro, Teniseri, Vesti


Komentari