06/03/16 - 21:54h

Dejvis kup: U četvrtfinalu Češka, Hrvatska i Britanija

 


I poslednji dan prvog kola Dejvis kupa je za nama, a pored Srbije, Italije, Francuske, SAD-a i Argentine, u četvrtfinale su se plasirale i Češka, Hrvatska i Velika Britanija.

Tenis

Reprezentacija Češke savladala je Nemačku sa 3:2 u prvom kolu Dejvis kupa. Česi su u poslednji dan takmičenja ušli sa prednošću od 2:1, ali je Tomaš Berdih predao meč Filipu Kolšrajberu i Nemačka je izjednačila na 2:2. U drugom današnjem meču sastali su se Aleksandar Zverev i Lukaš Rosol, a Čeh je slavio sa 3:0.

U Belgiji je posle dva dana takmičenja rezultat bio 2:1 za Hrvatsku. U prvom današnjem meču David Gofan je sa 3:1 bio bolji od Marina Čilića i doneo svojoj zemlji izjednačenje. Nakon toga mladi Borna Ćorić je posle tri seta savladao Kimera Kopejansa za konačnih 3:2 za Hrvatsku.

Britanci su sa 2:1 vodili protiv Japana nakon prva dva dana borbe. Za plasman u četvrtfinale bio im je potreban jedan bod, koji im je doneo njihov najbolji teniser Endi Marej. On je sa 3:2 u setovima bio bolji od Keija Nišikorija, a nakon 3:1 nije se odigrao peti meč.

ČETVRTFINALNI PAROVI:

Velika Britanija – Srbija (u Srbiji)
Italija – Argentina (u Italiji)
Francuska – Češka (u Češkoj)
SAD – Hrvatska (u SAD-u)

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejvis Kup, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari