20/09/16 - 12:43h

Dejvis kup: Srbija osmi nosilac na žrebu

 


Dejvis kup reprezentacija Srbije biće osmi nosilac na žrebu za 2017. godinu, koji se održava u Londonu 22. septembra.


Dejvis kup tim

Dejvis kup tim

Finalisti ovogodišnjeg takmičenja, Hrvatska i Argentina, biće prvi i drugi nosioci, dok su preostali nosioci određeni na osnovu ITF rang liste.


NOSIOCI:
1. Argentina
2. Hrvatska
3. Velika Britanija
4. Češka republika
5. Švajcarska
6. Francuska
7. Belgija
8. Srbija

Dakle, naša reprezentacija u prvom kolu može da se sastane sa jednim od timova koji nisu nosioci i nalaze se u drugogm šeširu. To su Španija, SAD, Japan, Rusija, Australija, Kanada, Italija i Nemačka.

ŠPANIJA

Jedini međusobni susret odigran je 2009. godine, a Španci su slavili sa 4:1. Meč je igran u Španiji, pa će, ukoliko oni budu prvi protivnici naše zemlje, susret biti odigran na srpskom tlu.

SAD

Dva meča i dve pobede naše zemlje. Slavili su naši momci 2010. u Srbiji i tri godine kasnije u SAD-u, pa će i ovaj meč biti igran na domaćem terenu, ukoliko nam žreb dodeli njih.

JAPAN

Sa Japanom se do sada nismo sastajali. Ako nam žreb bude njih dodelio, moraće i da odluči gde će se igrati.

RUSIJA

Sa Rusijom su naši reprezentativci igrali 2008. godine i savladali ih sa 3:2, u onom čuvenom meču, kada je odlučujući poen doneo Viktor Troicki, baš na svoj rođendan. Ako nam oni budu protivnici u prvom kolu, očekujemo ih na domaćem terenu.

AUSTRALIJA

Kengure je Srbija 2007. godine dočekala u Beogradskoj Areni (i savladala ih sa 4:1) , pa će, ako žreb odluči da nam oni budu protivnici, naši reprezentativci posle Australijan Opena moći da ostanu u Australiji kako bi odigrali i Dejvis kup.

KANADA

Još jedna reprezentacija kojoj bi mogli da idemo u goste. U Beogradskoj Areni 2013. godine naš tim je protiv Kanade slavio sa 3:2 i plasirao se u finale Dejvis kupa.

ITALIJA

Ni sa Italijanima se Srbija nikada nije sastajala.

NEMAČKA

Sa Nemcima bi, takođe, ovo bio prvi susret.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejvis Kup, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
darko November 27, 2016 Odgovori

Sta reci nego velika steta pred svojom publikom izgubiti na takav naćin

Komentari