17/08/16 - 12:38h

Čilić objavio saradnju sa bivšim trenerom Endija Mareja

 


Hrvatski teniser Marin Čilić je nakon raskida saradnje sa Goranom Ivaniševićem objavio da će u nastavku karijere sarađivati sa Jonasom Bjerkmanom.


Marin Cilic

Marin Cilic

Po završetku saradnje sa Čilićem Goran Ivanišević se priključio timu Tomaša Berdiha, a nije se dugo čekalo na vest iz Čilićevog tima.

Najbolji hrvatski teniser je juče saopštio da će u nastavku karijere slušati savete Jonasa Bjerkmana, bivšeg tenisera Švedske i trenera Endija Mareja.

Jedva čekam da se to dogodi, radićemo zajedno na ostvarenju novih izazova i nadam se novom uspješnom razdoblju u karijeri, rekao je Čilić komentarišući saradnju sa novim trenerom

Jonas Bjerkman

je bivši švedski teniser koji je u profesionalnom svetu tenisa bio do 2008. godine. U karijeri je osvojio šest turnira u singlu, a sa više uspeha takmičio se u konkurenciji dublova gde je osvojio 54 titule uključujući devet sa grend slemova – Australijan Open (1998, 1999 i 2001), Rolan Garos (2005, 2006), Vimbldon (2002, 2003, 2004) i US Open (2003).

Ostaće upamćen kao najstariji teniser u Top 100 na ATP u obe konkurencije. 26. novembra 2006. sa 34 godine je bio član najboljih 100 u singlu, a dve godine kasnije je tu “titulu” poneo i u dublu. Njegov najbolji plasman u singl konkurenciji je četvrto mesto iz 1997. godine.

U trenerskoj karijeri Bjerkmana se izdvaja saradnja sa Endijem Marejem. Naime, Šveđanin je trenirao najboljeg britanskog tenisera u vremenu kada je Ameli Morezmo bila na pauzi zbog trudnoće.

Čilić trenutno nastupa na Mastersu u Sinsinatiju, pa će uskoro započeti rad sa novim trenerom kako bi se što bolje pripremio za poslednji grend slem turnir sezone.

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Hrvatska, Marin Čilić, Region, Teniseri, Vesti


Komentari