14/09/16 - 16:28h

Češki teniser izgubio meč bez osvojenog poena!

 


Neobična priča stiže nam iz Francuske…


Tenis

Fjučers u francuskom gradu Banjer-De-Bigor takmičenje je na kojem je odigran jedan od najbizarnijih mečeva ove godine. Domaći igrač Benjamin Tulu je savladao Čeha Tomasa Fabijana sa 6:0, 6:0, i to nije naročtio čudno, dok ne pogledamo statistiku duela.

Tomas Fabian je 55-godišnji entuzijasta koji se četiri puta pojavio u kvalifikacijama fjučersa, i u ta četiri meča nije uspeo da osvoji ni gem.

Njegova “karijera” je počela tek prošle godine, i od tada je jedan od najzanimljivijih teniskih putnika. Njegov protivnik Tulu je mlađi od njega čak 29 godina, i takođe se još uvek ne može nazvati profesionalcem, pošto su mu ovo bile šeste fjučers kvalifikacije, prve koje je prošao.

U meču protiv Tomasa Fabijana, Francuz verovatno nije morao ni da se oznoji, jer je igra trajala svega 24 minuta, što znači da je gem u proseku trajao svega 120 sekundi.

Međutim, fascinantnije od svega je što Fabian nije uspeo da osvoji nijedan poen u meču.

U teniskom svetu, pobede bez izgubljenog poena se nazivaju “Zlatni meč”, i događaju se jednom u 10 godina, ako ne i ređe.

Da bi dobili jasniju sliku o ovom neobičnom događaju, pomenućemo i da je Tulon dobio svih 48 poena, 24 na svoj i 24 na protivnički servis. Da situacija bude čudnija, Fabian je imao sasvim pristojan procenat prvog servisa (63%), uz svega dve napravljene duple greške na meču!

Češki veteran je na sličan način dospeo u centar pažnje i prošle godine, kada je još brže, za 23 minuta, izgubio od 20-godišnjeg Francuza Tila Vegnera, čime je postavio novi rekord u trajanju meča u kojem je odigrano 12 gemova. Ipak, Tomas je tada uspeo da osvoji jedan poen.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Vesti


Komentari: 1

 
Zoran September 15, 2016 Odgovori

Meni ja bolji od Vilandera koji nema nijedan poen u komentarisanju.

Komentari