06/03/17 - 11:21h

ATP: Marej povećao prednost nad Đokovićem

 


Prvi teniser sveta Endi Marej osvojio je titulu na turniru u Dubaiju, dok je njegov najbliži pratilac, Novak Đoković, u Akapulku stigao samo do četvrtfinala, đto se reflektovalo i na najnoviju ATP rang listu.


foto: Zimbio.com

Prvi put od kada je preuzeo tron krajem prošle godine od Đokovića, prednost Endija Mareja je narasla na više od 2.000 bodova – Škot ju je uvećao za 410 poena u odonosu na pošli ponedeljak, tako da Novak sada zaostaje 2.215.

Britanac je zahvaljujući trjumfu na turniru u Dubaiju dobio 500 poena i sa 12.040 bodova učvrstio se na liderskoj poziciji. Srbin ima 9.825 bodova, odnosno 90 više nego protekle nedelje, a zaradio ih je u Akapulki jer nije branio bodove, tačnije nikada ranije nije ni nastupao na tom takmičenju.

Jedina promena u top 10 je rokada Hrvata Marina Čilića i Francuza Žoa Vilfrida Conge na pozicijama sedam i osam. Vavrinka je i dalje treći sa 5.195 bodova, Raonić je četvrti, Kei Nišikori peti a Rafa Nadal šesti…

Što se ostalih srpskih tenisera tiče, Viktor Troicki je nazadovao za pet mesta, pa je sada 39. teniser sveta. Janko Tipsarević se održao među 100 najboljih, nalazi se na 97. mestu, za razliku od Dušana Lajovića koji je ispao iz tog društva – trenutno je 106.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, Dušan Lajović, Janko Tipsarevic, Novak Djoković, Rang Lista, Vesti, Viktor Troicki


Komentari