19/06/17 - 07:56h

ATP lista: Poredak isti, rastojanje smanjeno!

 


Na ovonedeljnoj ATP listi Novak Đoković ostao je na četvrtoj poziciji, sa smanjenim zaostakom za vodećim Marejem.


Twitter

Najbolji srpski teniser ostao je na četvrtoj poziciji, na koju je pao pre sedam dana, sa istim brojem bodova koliko je imao i prošlog ponedeljka – 5.805.

Listu i dalje predvodi Endi Marej, ali sa manjim saldom nego pre nedelju dana – umesto 9.890, Britanac sada ima 500 manje, koliko mu je oduzeto za prošle godine osvojeni turnir u Kvinsu, što je i zaostatk Đokovića smanjilo na 3.585 bodova.

Među prvih devet na ATP listi u redosledu nema promena – na drugoj poziciji je Rafael Nadal sa 7.285 bodova, sledi ga Stan Vavrinka sa 7.175. Iza Novaka su Federer, Raonić, Čilić, Tim i Nišikori, a Conga i Dimitrov pomerili su se za jednu poziciju i istisnuli Aleksandra Zvereva na 12. mesto.

Titula u Štutgartu donela je Francuzu Luki Puiju napredak za jedno mesto (15), a trofej u Hertogenbošu Žilu Mileru pomak sa 28. na dva mesta iznad.

Kada je o ostalim srpskim igračima reč, Viktor Troicki je posle vikenda napredovao za jedno mesto pa je sada 39. Janko Tipsarević je napravio pomak od dve pozicije (59), koliko i Dušan Lajović, koji je trenutno 82. na ATP listi. U top 200 su još Laslo Đere (121) i Filip Krajinović (187).

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, Dušan Lajović, Endi Marej, Janko Tipsarevic, Novak Djoković, Vesti, Viktor Troicki


Komentari