16/01/15 - 16:14h

AO (žreb): Ana sa kvalifikantkinjom, Bojana na Vinči

 


Srpska teniserka Ana Ivanović sastaće se sa kvalifikantkinjom na startu ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Australije. Protivnica Jelene Janković u prvom kolu biće Timea Baščinski, Aleksandra Krunić se sastaje sa Amerikankom Loren Dejvis, dok će najteži posao imati Bojana Jovanovski, koja igra sa Robertom Vinči.

AP photo

Bojana Jovanovski i Ana Ivanovic

Najbolja srpska teniserka, Ana Ivanović, će nakon susreta sa kvalifikantkinjom igrati sa boljom iz duela Polona Hercog – Ćijang Vang. U trećoj rundi Srpkinja bi mogla da naleti na Belindu Benčič, dok joj četvrto kolo donosi Makarovu. U Aninom delu žreba od favoritkinja je Simona Halep, a u eventualnom polufinalu tu je i Marija Šarapova.

Jelena Janković u prvom kolu igra sa Švajcarkinjom Timeom Baščinski, a ako je savlada čeka je najverovatnije Kimiko Date Krum, dok bi u trećem kolu mogla da naleti na Garbinje Mugurusu iz Španije. U Jeleninom delu žreba je i Serena Vilijams, a sanjom bi JJ igrala u četvrtom kolu.

Bojana Jovanovski ima dosta težak posao na startu jer se sastaje sa Robertom Vinči, a ako prođe dalje ide na Makarovu. Bojana je u delu žreba u kome je i Ana Ivanović.

Aleksandra Krunić u prvom kolu igra sa Amerikankom Loran Dejvis, a i u drugom bi mogla da joj dođe teniserka iz te zemlje, pošto čeka bolju iz meča Venus Vilijams – Marija-Teresa Toro-Flor. Aleksandra bi eventualnim iznenađenjem mogla da obezbedi duel sa Kamilom Đorđi ili Flavijom Penetom u trećoj rundi.

Serena Vilijams se u prvom kolu sastaje sa Belgijankom Alison van Ujtvank, dok bi već u drugom kolu igrala sa Verom Zvonarjevom. Marija Šarapova u prvom kolu čeka kvalifikantkinju, a u drugom bolju iz meča još jedne kvalifikantkinje i Sorane Kirstee. Simona Halep se u prvom kolu sastaje sa Karin Knap iz Italije.

Derbi kola u ženskoj konkurenciji igraju Sloun Stivens i Viktorija Azarenka, a pobednika tog duela čeka Dankinja Karolina Voznjacki. Dok Agnješka Radvanska u prvom kolu igra sa Kurumi Narom, a protivnica Eženi Bušar na startu je Ana-Lena Fridsman iz Nemačke.

Što se Hvatica tiče, Dona Vekić igra sa Monom Bartel u prvoj rundi, a ako prođe verovatno sa Petrom Kvitovom. Mirjana Lučić-Baroni je za protivnicu dobila Terezu Smitkovu iz Češke, a ko bude bolji ide na pobednicu italijanskog derbija, Đorđi – Peneta. Ana Konjuh u prvom kolu igra sa Ribarikovom, a u eventualnoj drugoj rundi protivnica je bolja iz duela kvalifikantkinje i Šuai Peng.

Što se Slovenije tiče jedini predstavnik je Polona Hercog koja u prvom kolu igra sa Ćijang Vang, a ako pobedi najverovatnije će se sastati sa Anom Ivanović.

Pored meča Azarenka – Stivens koji je nesumljivo derbi kola, interesantno će biti i u duelima Mugurusa – Eraković, Cibulkova – Flipkens, Peneta – Đorđi, Gergeš – Benčić.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Agnješka Radvanjska, Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, Ana Konjuh, Australian Open, Belinda Benčić, Bojana Jovanovski, Eužen Bušar, Grend Slem, Hrvatska, Jelena Janković, Kimiko Date Krum, Marija Šarapova, Mirjana Lučić-Baroni, Petra Kvitova, Polona Hercog, Serena Vilijams, Simona Halep, Sloan Stivens, Slovenija, Sorana Kirstea, Teniserke, Turniri, Vesti, Viktorija Azarenka, Zreb


Komentari