14/10/19 - 16:00h

Zverev: Želim da posle Rodžera, Rafe i Novaka tenis ostane u dobrim rukama

 


Nemački teniser Aleksandar Zverev rekao je da želi da tenis posle povlačenja “Velike trojke” ostane u dobrim rukama.


Daily Express

On je istakao da oseća odgovornost prema tenisu i da primećuje koliko se mladi igrači drugačije ponašaju od Federera, Đokovića i Nadala.

– Osećam odgovornost prema ovom sportu. Već ove godine primećujem razlike u odnosu na prošlu i neke ranije. Nekada sam samo ja bio od mlađih u vrhu. Sada vidim kako i drugi mladi igrači pobeđuju. Vidi se razlika i u tome kako se ponašamo na terenu, kakvi smo prema kolegama. Ranije nisam toliko obraćao pažnju na to, jer sam bio jedini u vrhu. Ostalo je bilo u redu, nikom nije smetalo. Sada mi je stalo, jer volim ovaj sport. – rekao je Zverev.

Nemac se složio sa tim da su Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal obeležili proteklih 15 godina u svetskom tenisu i naglasio da želi da beli sport ostane u dobrim rukama i kada se oni povuku.

– Želim da posle Rodžera, Rafe i Novaka tenis ostane u dobrim rukama. Mi mladi moramo to da razumemo i da i dalje učimo. Mislim da će i posle tenis biti interesantan kao što je sada. Rodžerovi i Rafini navijači će se zaljubiti u druge igrače. Ne kažem da ću to biti ja niti bilo ko posebno, možda se pojavi nova super zvezda. Ali ako budemo naučili nešto od ovih najboljih, mislim da će ovaj sport imati budućnost.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandar Zverev, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.