07/01/24 - 15:14h

Zverev heroj, Nemačka osvojila Junajted kup nakon velike drame!

 

Aleksander Zverev odveo Nemačku do trofeja.


Kakva drama u finalu Junajted kupa! Baš kao i u polufinalu sa Australijom, Nemačka je bila na poen do poraza, ali je na kraju slavila zahvaljujući Aleksanderu Zverevu i Lauri Sigmund, koji su igrali za ovu reprezentaciju tokom turnira.

U velikom finalu, Nemačka-Poljska 2:1!

Najpre je Iga Švjontek dovela Poljsku u vođstvo rutisnkom pobedom nad Anđelik Kerber, 6:3, 6:0. Nemica se držala do rezultata 3:3, a onda je najbolja teniserka današnjice nanizala čak devet gemova.

Aleksander Zverev je ponovo igrao za ostanak Nemačke u meču, i to protiv odličnog Hubera Hurkača. Zverev je spasao dve uzastopne meč lopte u drugom setu, i na kraju slavio 6:7 (3-7), 7:6 (8-6), 6:4. Uspeo je da izvuče poslednji atom snage, pošto je prethodnog dana izgarao u singlu i dublu.

U prvom setu je on propustio brejk loptu u finišu, što je Hurkač kaznio u taj-brejku. U drugom je Zverev najpre propustio tri set lopte na 5:4, da bi u taj brejku Hurkač došao do dve uzastopne meč lopte. Na prvoj se činilo da je finale, ali Zverev neverovatno smešta loptu na liniju za početak niza od četiri poena – 1-1 u setovima.

U trećoj deonici, presudio je brejk Nemca u sedmom gemu.

Sve se svelo na miks dubl, koji je takođe rešen u trećem setu, u kojem su Zverev i Sigmund bili neumoljivi – 6:4, 5:7, 10-4.

Emocije pobeničkog i poraženog tabora nakon finala, dovoljno govore koliko je svima ovo takmičenje bilo važno. Iga Švjontek nije uspela da sakrije suze nakon poraza.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Junajted kup, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.