23/08/18 - 11:36h

”Za tri godine će Novak moći da bude u trci za najboljeg svih vremena”

 

Šveđanin Mats Vilander smatra da još uvek nije vreme da se Novak Đoković svrstava u ‘najbolje svih vremena’.


zimbio.com

Vilander je na trenutak pohvalio Đokovića, a onda kroz komplimente osporio njegove uspehe rekavši da će tek za tri godine moći da se priča o tome da li je Novak najbolji svih vremena.

– Kada vidim Đokovića kako sad igra, vidim drugog igrača. Ne znam da li sam ikad video da igra zrelije, njegova igra je sazrela, a osim toga deluje vrlo skromno i opušteno. Vratio se u velikom stilu. Za tri godine bismo mogli da diskutujemo da li je on najbolji svih vremena, to će brojevi pokazati. – rekao je Vilander i dodao:

– Novak je napravio sjajan posao skrivajući bol koji je imao u ruci, skrivajući efekte operacije, fizički i psihički. Dobro je uradio odbojajući da otvoreno priča o tome, o ruci i šansama za povratak. Sviđa mi se što se nije žalio, nije pravio izgovore. Nije igrao dobro posle operacija ali je naporno radio sa trenerom, uključujući porodicu, kao što smo mogli da vidimo na Vimbldonu.

Najviše šansi za osvajanje US Opena Vilander daje velikoj trojci, ali Nadalu i Đokoviću ispred Federera.

– Mislim da samo Đoković ili možda Federer mogu da pobede Nadala. Nadal je favorit uz Đokovića jer neće opet izgubiti od igrača koji nisu u vrhu, neće opet izgubiti od nekog ko ne servira dobro kao Kevin Anderson ili Džon Izner. Takvi neće imati šanse protiv Nadala. Možda još samo Federer, ako bude na svom najvišem nivou. Nadal zna šta treba da radi sa svojim telom i formom, kako da bude najbolji na GS. Posle Toronta je dobio dve nedelje da se spremi za Nujork.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Mats Vilander, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.