11/04/17 - 12:30h

Yason cup: Komšije iz Mađarske i Rumunije ‘pokupile’ trofeje

 

Rumunski teniseri i mađarske teniserke bili su najuspešniji na nedavno završenom Yason cupu u Novom Sadu.


Teniska akademija Elite

Međunarodni Tennis Europe turnir druge kategorije, za dečake i devojčice do 16 godina igran je na terenima teniskog kluba Elite. Za trofej se borilo po 64 igrača u obe singl konkurencije, odnosno po 32 para u dublu.

DEČACI

Titulu u singlu osvojio je petnaestogodišnji rumunski teniser Nini Gabriel Dika. Trenutno 67. igrač na Tennis Europe rang listi u Novom Sadu je došao do svog 13. TEJT trofeja u karijeri.

U finalu je sa ubedljivih 6:2, 6:2 savladao sunarodnika Mateia Adriana Đorđeskua.

Naš teniser Kristijan Juhas koji je bio postavljen za prvog favorita zaustavljen je u četvrtfinalu, kao i treći nosilac Hamad Međedović. Relja Eksić, Uroš Jović i Nemanja Subanović stigli su do trećeg kola.

Finalisti u singlu osvojili su trofej u dublu. U finalu je rumunska kombinacija Dika/Đorđesku posle velike borbe nadigrala srpske tenisere Kristijana Juhasa i Adama Kovača – 7:5, 5:7, 10:8.

DEVOJČICE

Trofej kod devojčica osvojila je Mađarica Zita Kovač. U finalu je bila bolja od srpske teniserke Aleksandre Stanković, sa 4:6, 6:3, 6:0. Aleksandra je bila postavljena za 13. nositeljku, a Zita nije bila među favoritima.

Srpske teniserke Senka Deletić, Ana Vilček i Emilija Kojčić zaustavljene su u četvrtfinalu.

Mađarica je do titule došla i u dubl konkurenciji. U paru sa sunarodnicom Lucom Janoši nadigrala je Šafron Doze iz Britanije i Hrvaticu Katarinu Jelušić sa 6:4, 6:2.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Stanković, Ana Vilček, Emilija Kojčić, Hamad Međedović, Srpske teniske nade, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.