11/04/17 - 12:30h

Yason cup: Komšije iz Mađarske i Rumunije ‘pokupile’ trofeje

 


Rumunski teniseri i mađarske teniserke bili su najuspešniji na nedavno završenom Yason cupu u Novom Sadu.


Teniska akademija Elite

Međunarodni Tennis Europe turnir druge kategorije, za dečake i devojčice do 16 godina igran je na terenima teniskog kluba Elite. Za trofej se borilo po 64 igrača u obe singl konkurencije, odnosno po 32 para u dublu.

DEČACI

Titulu u singlu osvojio je petnaestogodišnji rumunski teniser Nini Gabriel Dika. Trenutno 67. igrač na Tennis Europe rang listi u Novom Sadu je došao do svog 13. TEJT trofeja u karijeri.

U finalu je sa ubedljivih 6:2, 6:2 savladao sunarodnika Mateia Adriana Đorđeskua.

Naš teniser Kristijan Juhas koji je bio postavljen za prvog favorita zaustavljen je u četvrtfinalu, kao i treći nosilac Hamad Međedović. Relja Eksić, Uroš Jović i Nemanja Subanović stigli su do trećeg kola.

Finalisti u singlu osvojili su trofej u dublu. U finalu je rumunska kombinacija Dika/Đorđesku posle velike borbe nadigrala srpske tenisere Kristijana Juhasa i Adama Kovača – 7:5, 5:7, 10:8.

DEVOJČICE

Trofej kod devojčica osvojila je Mađarica Zita Kovač. U finalu je bila bolja od srpske teniserke Aleksandre Stanković, sa 4:6, 6:3, 6:0. Aleksandra je bila postavljena za 13. nositeljku, a Zita nije bila među favoritima.

Srpske teniserke Senka Deletić, Ana Vilček i Emilija Kojčić zaustavljene su u četvrtfinalu.

Mađarica je do titule došla i u dubl konkurenciji. U paru sa sunarodnicom Lucom Janoši nadigrala je Šafron Doze iz Britanije i Hrvaticu Katarinu Jelušić sa 6:4, 6:2.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Stanković, Ana Vilček, Emilija Kojčić, Hamad Međedović, Srpske teniske nade, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari