04/04/16 - 12:56h

WTA lista: Jelena napredovala, pad Ane, Bojana ispala iz TOP 100

 

Srpska teniserka Jelena Janković popravila je plasman za tri pozicije na najnovijoj WTA rang listi, a Ana Ivanović i Bojana Jovanovski nazadovale su u odnosu na prethodnu listu.

Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

U TOP 10 WTA liste bilo je mnogo promena. Prva teniserka sveta je i dalje Amerikanka Serena Vilijams, a na drugoj i trećoj poziciji nalaze se Anželik Kerber i Agnješka Radvanska koje su zamenile mesta. Na četvrtoj poziciji ostala je Španjolka Garbinje Muguruza, a osvajačica turnira u Majamiju, Viktorija Azarenka skočila je sa osmog na peto mesto rang liste. Šesta je Simona Halep, koja je nazadovala za jedno mesto, a na sedmoj poziciji i ove nedelje nalazi se Petra Kvitova. Italijanka Roberta Vinči je napredovala za jedan stepenik, pa je sada osma teniserka planete, deveta je Marija Šarapova koja je trenutno pod suspenzijom, a top 10 zatvara Belinda Benčić koja je na toj poziciji bila i prethodne nedelje.

Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović pokvarila je plasman za dva mesta i ove nedelje je 19. igračica sveta, a Jelena Janković se nalazi na 23. poziciji posle skoka od tri mesta.

Treći reket Srbije Bojana Jovanovski ispala je iz top 100 i ove nedelje je 102. teniserka planete, a Aleksandra Krunić je popravila plasman za jedno mesto i nalazi se na 125. pozicji rang liste.

Ivana Jorović skočila je za čak 28 mesta i na korak je od ulaska u top 150. – ove nedelje je 151. igračica planete.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Ivana Jorović, Jelena Janković, Rang Lista, Teniserke, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.