14/07/14 - 19:17h

WTA lista: Jelena i Ana bez promena, Bojana napredovala

 

Srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović nisu promenile pozicije u odnosu na prošlonedeljnu WTA listu, a Bojana Jovanovski napredovala je za jedno mesto.

Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Amerikanka Serena Vilijams i dalje je prva na svetu, a top 10 WTA liste izgleda ovako:
1. Serena Vilijams
2. Na Li
3. Simona Halep
4. Petra Kvitova
5. Agnješka Radvanska
6. Marija Šarapova
7. Eženi Bušar
8. Anželik Kerber
9. Jelena Janković
10. Viktorija Azarenka

Na pragu ulaska u top 10 nalazi se i srpska teniserka Ana Ivanović koja je na 11. poziciji svetske rang liste. Bojana Jovanovski je napredovala za jedno mesto i sada je 40. igračica sveta, a Jovana Jakšić je trenutno na 123. mestu.

Napretke su ostvarile i Aleksandra Krunić i Vesna Dolonc koje su ove nedelje 144. i 165. teniserka sveta. Najmlađa srpska teniserka na WTA listi, šesnaestogodišnja Katarina Jokić nalazi se na 633. poziciji.

Na listi najboljih dubl igračica, Jelena Janković je zadržala 27. poziciju, a Aleksandra Krunić je ostvarila napredak od četiri mesta i sada je 110. dubl igračica sveta. Teodora Mirčić se nalazi na 132. mestu, Vesna Dolonc je 180., a Tamara Čurović 212. na planeti.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Jelena Janković, Jovana Jakšić, Katarina Jokić, Rang Lista, Teniserke, Vesna Dolonc, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.