08/02/16 - 14:50h

WTA: Ana i Bojana u Sankt Peterburgu

 

Srpske teniserke Ana Ivanović i Bojana Jovanovski igraće ove nedelje na WTA turniru u Sankt Peterburgu. Osim ovog turnira , na programu je i Tajvan Open.

Ana Ivanovic

Ana Ivanovic

Turnir u Sankt Peterburgu se igra za nagradni fond od 753 hiljade dolara, a pobednica će, osim 470 WTA poena dobiti i ček na 128,450 dolara. Jedanaesta teniserka sveta Belinda Benčić postavljena je za prvu nositeljku, a druga favoritkinja je Italijanka Roberta Vinči, trenutno 16. igračica sveta. Ovo je novi turnir, ove godine se održava prvi put.

Srbija ima dve predstavnice, a žrebom je njihov susret predviđen već u drugom kolu. Ana Ivanović je postavljena za četvrtog nosioca i u prvom kolu će biti slobodna. U drugoj rundi čeka bolju iz duela Bojane Jovanovski i Margarite Gasprian.

Nagradni fond na Tajvan Openu iznosi 500 hiljada dolara, a pobednica će dobiti 111,164 i 280 WTA poena. Prva nositeljka je 12. teniserka sveta, Amerikanka Venus Vilijams, a druga Misaki Doi, 62. na WTA listi. Takmičenje u Tajvanu se takođe ove godine prvi put održava kao WTA turnir.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.