06/02/16 - 15:07h

Voznjacki nosi zastavu Danske na otvaranju OI

 

Olimpijski komitet Danske ukazao je veliku čast teniserki Karolini Voznjacki, koja će na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara nositi zastavu svoje zemlje. Ona će biti tek treća žena u istorji Danske kojoj je pripala ovakva čast.

Karolina Voznjacki

Karolina Voznjacki

U njihovom saopštenju navodi se da je Karolina Voznjacki jedna od najuspešnijih teniserki Danske u poslednjoj deceniji, te su iz tog razloga odlučili da ona bude tek treća žena u istoriji koja će nositi zastavu Danske na otvaranju Olimpijskih igara.

Voznjacki je sa svojim pratiocima na Tviteru podelila da joj se ostvario san. Olimpijske igre biće održane od 5. do 21. avgusta u Rio de Žaneiru.

Inače, Olimpijski komitet Danske je ove godine ukinuo pomoć Teniskom savezu ove zemlje i fokusirao se na Karolinine pripreme za Olimpijadu.

Imali smo zajednički cilj sa Teniskom federacijom Danske da pojačamo rad sa talentima od 2009. godine i vredno smo radili na tome. Ali, nažalost, moramo da naglasimo da zajedno nismo postigli cilj da imamo juniore među deset na svetu i seniore među najboljih 100. Zbog toga, moramo da se fokusiramo na Karolinine pripreme za Olimpijske igre i nećemo podržavati razvoj talenata naredne godine.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Karolina Voznjacki, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.