30/06/17 - 18:12h

Vimbldon, dubl: Zimonjić i Troicki zajedno, i Stojanovićeva u glavnom žrebu!

 


Kako su ove sezone igrali odlično u tandemu, Nenad Zimonjić u Viktor Troicki su odlučili da udruže snage i za treći grend slem sezone!


Zimonjić i Troicki su u poslednje vreme igrali sjajno, kako sa reprezentacijom tako i na ATP turnirima, tako da srpske navijače može radovati njihova odluka da čine tandem i na predstojećem Vimbldonu.

U ovoj konkurenciji okušaće se i naš Janko Tipsarević, čiji će partner biti Rus Andrej Kuznjecov. Što se tiče dama, Aleksandra Krunić će igrati zajedno sa Ukrajinkom Katarinom Bondarenko, Jelena Janković sa Koko Vandevej (SAD), a Nina Stojanović sa Poljakinjom Paolom Kanijom. Poslednjepomenuti dubl je kroz kvalifikacije izborio plasman u glavni žreb.

Zimonjić i Troicki će na startu igrati protiv Šveđana Brunstroma i Sijestroma, aukoliko pobede suprotstaviće se boljima iz duela Harison (10, SAD), Venus (Novi Zeland) – Begeman (Nemačka), Štruf (Nemačka).

Prvi rivali Tipsarevića i Kuznjecova biče Danijel (Novi Zeland) i Demoliner (Brazil). Ako srpsko-ruska kombinacija bude uspešna u narednom kolu će igrati sa boljim iz duela Rožer (9, Holandija), Tekau (Rumunija) – Kokinakis (Australija), Tompson (Australija).

Aleksandra Krunić i Ukrajinka Bondarenko na startu će igrati protiv 14. nosilaca Holanđanke Bertens i Šveđanke Larson, a eventualni trijumf vodi ih na bolju kombinaciju iz meča Belis (SAD), Vondrušova (Češka) – Peng (Kina), Van Ujtvank (Belgija).

Jelena Janković i Amerikanka Vandevej u 1. kolu igraju protiv osmih kosturašica, Australijanki Ešli Barti i Kejsi Delakve. Ukoliko pobede u 2. rundi igraće ili protiv Čuang (Kineski Tajpeh), Doi (Japan) ili protiv Kalašnjikova (Gruzija), Skjavone (Italija).

Nina Stojanović i Poljakinja Kanija su kroz kvalifikacije stigle do glavnog žreba i njihove rivalke biće poznate tek po okončanju istih.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Aleksandra Krunić, Janko Tipsarevic, Jelena Janković, Nenad Zimonjić, Nina Stojanović, Vesti, Viktor Troicki, Vimbldon


Komentari