06/07/18 - 10:29h

Vilander: Novak postaje sve opasniji, Federer lošiji nego prošle godine

 


Nekadašnji teniser Mats Vilander rekao je za “Sportklub” da bi Novak Đoković mogao da ostvari dobar rezultat na ovogodišnjem Vimbldonu.


zimbio.com

Šveđanin smatra da Novakovoj igri odgovara travnata podloga.

– Mislim da igra dobro, trava je u ovom trenutku dobra podloga za njega. Čini mi se da biva nagrađen na travi za svoj stil igre u kojem je bekhend iznenada ponovo postao oružje. Na šljaci i betonu nije toliko dobar, niti ima toliko samopouzdanja u bekhend, ali na travi kao da je oružje. Takođe, i servis mu je oružje na travi i biće veoma opasan ovde. – zaključio je Vilander i dodao da mu je favorit Rodžer Federer:

– Mnogo ljudi može da zaustavi Rodžera, ali ne mislim da ima mnogo onih koji na kraju mogu i da osvoje turnir. Federer ne igra toliko dobro kao prošle godine, naročito u najvažnijim trenucima, pokazalo se to već nekoliko puta ove sezone kada je gubio neizvesne duele, što se ranije nije dešavalo. Malo je ranjiviji nego lani, ali naravno da je i dalje favorit broj jedan.

Vilander nije otpisao ni Rafaela Nadala.

– Ima dobru šansu. Prve nedelje trava je veoma suva, biće vruće i lopte će bolje hvatati spin, pa je njemu mnogo lakše da se kreće kada je sve suvo. To će mu olakšati da preživi prvu nedelju, a kada to uspe, svi znamo šta on može – uvek igra sve bolje i bolje kako turnir odmiče.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Mats Vilander, Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari