13/01/24 - 13:30h

Veliki dan za češki tenis: Lehečka slavi prvi titulu u karijeri!

 

Kakav preokret u finalu ATP turnira u Adelejdu!


Bilo je pitanje koji će od dvojice finalista osvojiti prvu ATP titulu u karijeri. I delovalo je da će to biti Džejk Drejper, ali je Jirži Lehečka uspeo da se vrati i preokrene, 4:6, 6:4, 6:3, i postane prvi Čeh koji je osvojio ATP turnir nakon čak četiri godine!

Nestvaran volej koji je odigrao Čeh pri rezultatu 4:4 i 0:30 na njegov servis u drugom setu potpuno je promenio momentum finala. Dobio je taj gem, a potom napravio brejk za izjednačenje na 1:1. U odlučujućoj deonici je odmah napravio brejk, poveo 3:0 i rutinski priveo meč kraju. Za ovaj uspeh nagrađen je sa 100.665 dolara.

Lehečka je burno proslavio prvenac na ATP turu u društvu trenera Mihala Navratila, sa kojim ga čeka težak posao u naredne dve nedelje – odbrana četvrtfinala Australijan opena iz prošle sezone kada je Stefanos Cicipas, ipak, bio preveliki zalogaj za tada 26-godišnjaka iz Mlade Boleslav.

Čeh je na putu ka finalu u Adelejdu izbacio Adama Voltona (6:1, 6:3), Dušana Lajovića (7:5, 4:6, 6:3), Nikolasa Jarija (6:4, 7:5), a potom i nesuđenog zemljaka Sebastijana Kordu, koji nastupa pod američkom zastavom (6:2, 6:1).

Jack Draper vs Jiri Lehecka For The Title! 🏆 | Adelaide 2024 Final Highlights

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Adelejdu, Jiri Lehečka, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.