22/05/17 - 11:22h

V Memorijal Jovana Kukaraša (u14): Srbiji trofej u muškom dublu

 


Pretekle nedelje je u Subotici održan V Memorijal Jovana Kukaraša, Tennis Europe takmičenje za dečake i devojčice do 14 godina.


Andjela Lopicic

U četiri konkurencije Srbija je osvojila samo jedan trofej, ali je imala predstavnike u svakom finalu.

Jedinu titulu za Srbiju doneo je Stefan Popović. Naš teniser je bio postavljen za prvog nosioca i paru sa Ukrajincem Germanom Samofalovim došao do trofeja u konkurenciji dublova. U finalu su sa 7:6, 6:3 savladali Stefanove sunarodnike Olivera Sabo Raca i Filipa Mandovića.

I u polufinalu dublova naša zemlja je imala još tri predstavnika: Luku Rupnjaka, Petra Bašića Palkovića i Luku Jovanovića.

Osvajači trofeja u dublu odigrali su međusobni meč u finalu singla. Samofalov je Popovića nadigrao sa 4:6, 6:2, 6:2. Polufinalisti su bili finalisti dublova Filip Mandović i Oliver Sabo Rac.

Najbolja kod devojčica bila je Poljakinja Rozalija Gruzčinska koja je u finalu sa 6:1, 7:5 savladala našu Anđelu Lopičić. U polufinalu su igrale još dve srpske teniserke, Senka Deletić i Andrea Mrvić.

U dubl konkurenciji slavile su Slovakinja Nina Danisova i Mađarica Reka Kata Matko. One su u finalu savladale našu teniserku Leu Rupnjak i njenu partnerku sa Novog Zelanda, Miu Vukicu Milojević – 6:1, 6:1.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Anđela Lopičić, Filip Mandović, Lea Rupnjak, Luka Jovanović, Luka Rupnjak, Oliver Sabo Rac, Senka Deletić, Srpske teniske nade, Stefan Popović


Komentari