22/05/17 - 11:22h

V Memorijal Jovana Kukaraša (u14): Srbiji trofej u muškom dublu

 

Pretekle nedelje je u Subotici održan V Memorijal Jovana Kukaraša, Tennis Europe takmičenje za dečake i devojčice do 14 godina.


Andjela Lopicic

U četiri konkurencije Srbija je osvojila samo jedan trofej, ali je imala predstavnike u svakom finalu.

Jedinu titulu za Srbiju doneo je Stefan Popović. Naš teniser je bio postavljen za prvog nosioca i paru sa Ukrajincem Germanom Samofalovim došao do trofeja u konkurenciji dublova. U finalu su sa 7:6, 6:3 savladali Stefanove sunarodnike Olivera Sabo Raca i Filipa Mandovića.

I u polufinalu dublova naša zemlja je imala još tri predstavnika: Luku Rupnjaka, Petra Bašića Palkovića i Luku Jovanovića.

Osvajači trofeja u dublu odigrali su međusobni meč u finalu singla. Samofalov je Popovića nadigrao sa 4:6, 6:2, 6:2. Polufinalisti su bili finalisti dublova Filip Mandović i Oliver Sabo Rac.

Najbolja kod devojčica bila je Poljakinja Rozalija Gruzčinska koja je u finalu sa 6:1, 7:5 savladala našu Anđelu Lopičić. U polufinalu su igrale još dve srpske teniserke, Senka Deletić i Andrea Mrvić.

U dubl konkurenciji slavile su Slovakinja Nina Danisova i Mađarica Reka Kata Matko. One su u finalu savladale našu teniserku Leu Rupnjak i njenu partnerku sa Novog Zelanda, Miu Vukicu Milojević – 6:1, 6:1.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Anđela Lopičić, Filip Mandović, Lea Rupnjak, Luka Jovanović, Luka Rupnjak, Oliver Sabo Rac, Senka Deletić, Srpske teniske nade, Stefan Popović


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.