08/09/15 - 08:53h

US Open Ex-Yu: Andreja se pridružila Kati u četvrtfinalu dubla

 

Slovenka, Andreja Klepač, bila je protekle noći jedini predstavnik regiona na US Openu. Slovenka se pridružila sunarodnici Katarini Srebotnik izborivši plasman u četvrtfinale ženskog dubla, u paru sa Španjolkom Aruabarenjom.

Andreja Klepac

Andreja Klepač i Lara Aruabarenja eliminisale su u osmini finala mađarsko-francusku kombinaciju Timea Baboš/Kristina Mladenović sa 2:1, po setovima 6:4, 4:6, 6:4 nakon dva sata i tri minuta tenisa.

U prvom setu videli smo jedan brejk za Slovenku i Španjolku, što je bilo dovoljno za osvajanje uvodnog dela igre. Drugi perido bio je prava revija brejkova u kojoj su se Baboš i Mladenović mnogo bolje snašle. Ovaj deo počeo je brejkom Klepač i Aruabarenje, ali su to uzvratile Mađarica i Francuskinja u četvrtom gemu, da bi u anredna dva gema opet ova dva para rezmenila po brejk za 3:3. Kada se očekivao taj-brejk Timea i Kristina su novim oduzetim servisom u desetom gemu izjednačile rezultat na 1:1 u setovima.
U odlučujućem seti slovenačko-španska kombinacija dva puta je oduzela servis rivalkama, došla do 5:2, a potom dozvolila jedan ribrejk rivalkama. Međutim, to je bilo sve što smo videli, a Klepač i Aruabarenja su se zasluženo plasirale u četvrtfinale.

Naredne rivalke paru Klepač/Aruabarenja biće Italijanke Erani i Peneta. Slovenija ima još jednog predstavnika u ovoj konkurenciji, a to je Katarina Srebotnik, koja se u paru sa Karolin Garsijom iz Francuske u borbi za polufinale sastaje sa dublom Grenefeld/Vandevege.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Andreja Klepač, Grend Slem, Slovenija, Teniserke, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.